Grevă mascată la UPU Craiova: 80 de cadre medicale cer concedii de odihnă. „Suntem disperaţi!”
0Toate cererile au fost semnate deja de şefa UPU, dar managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova spune că nu poate aproba plecarea unui număr atât de mare de cadre medicale.
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova spune că nu i-a venit să creadă când s-a trezit la secretariat cu un teanc de cereri de concediu de odihnă, toate venite de la personalul medical de la UPU: 54 de asistenţi medicali, 8 infirmiere, 8 brancardieri, 7 registratori medicali, 1 îngrijitoare, 1 asistent social şi 1 angajat IT. Practic, un soi de grevă mascată.
„Mi s-a spus că au obosit, că nu mai pot lucra. Îi înţeleg, dar nu pot aproba aceste cereri, în acest moment. Noi am demarat procedura de recrutare de personal pentru a rezista în continuare, nu avem cum să aprobăm aceste cereri, Voi convoca în cursul zile de vineri Comitetul Director şi vom încerca să găsim o soluţie", a declarat Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Judeţean din Craiova.
Vestea că 80 de oameni din UPU vor să plece acasă, în mare parte asistenţi medicali, i-a înfuriat pe mulţi dintre medici. „Noi suntem disperaţi şi ei vor să plece? Cum putem lăsa totul baltă în aceste momente? Şi noi am obosit, dar nu putem abandona lupta. Mi se pare o laşitate că fac asta, în acest moment. Nu este greu, este cumplit de greu, dar trebuie să rezistăm. Nu se poate altfel", au declarat mai mulţi doctori.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova situaţia este din ce în ce mai critică. Zilnic, medici, asistenţi, infirmiere şi pacienţi ies pozitivi, iar spitalul nu mai are unde să-i interneze pe cei care sunt suspecţi Covid şi sunt în stare gravă. Conducerea Spitalului spune că încearcă să refacă circuitele întrucât peste 30 de la cadre medicale de pe secţia ATI non Covid au ieşit pozitivi.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Cum gestionează Suedia pandemia. Modelul hulit, dat exemplu de OMS. Explicaţia unui medic român