Ce ne afectează ritmul biologic şi care boli ne pândesc dacă ne dezechilibrăm organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dereglarea ritmului biologic ne poate afecta sănătatea
Dereglarea ritmului biologic ne poate afecta sănătatea

Specialiştii sunt de părere că ritmul biologic este influenţat de factorul genetic şi de natură. Medicii susţin că persoanele cu un stil de viaţă dezorganizat se pot confrunta cu probleme la nivelul întregului organism.

Psihologul George Vîlceleanu a declarat că oamenii trebuie în primul rând să depisteze cauzele care duc la modificarea ritmului biologic. „Este adevărat că dezechilibrarea organismului poate duce la insomnii sau depresii. Oamenii trebuie să înţeleagă ce li se întâmplă şi să ajutorul unui specialist. Ritmul biologic este influenţat de factorul genetic şi de natură. Apare şi din cauza stresului, oboselii, alimentaţie necorespunzătoare. Pe unele persoane le  influenţează foarte mult şi mediul în care trăiesc“, a povestit psihologul George Vîlceleanu.

Medicii au declarat că în ultima perioadă tot mai multe persoane au avut de suferit din cauza modificării ritmului biologic. „Practic creşte riscul apariţiei unor boli grave, iar din păcate oamenii nu înţeleg acest lucru. Odată cu dereglarea ceasului biologic unele persoane se pot îmbolnăvi de inimă, diabet, obezitate sau cancer. Apar şi tulburările de somn şi depresia în cele mai multe cazuri“, a spus medicul Iulian Stoica.

„Totul ne deprimă“

Mulţi olteni se plâng că în ultima perioadă trăiesc într-un stres continuu, iar din această cauză au doar de suferit. Majoritatea sunt de părere că din cauza problemelor au ajuns să aibă insomnii. „Totul ne deprimă. Nu avem bani să ducem un trai cât de cât normal, iar din această cauză ne consumăm destul de mult. Majoritatea dintre noi cu siguranţă nu au nici o alimentaţie corespunzătoare, iar toate aceste lucruri adunate ne afectează din punct de vedere emoţional, dar şi din punct de vedere al sănătăţii. De cele mai multe ori nu vrem să recunoaştem că avem o problemă şi trebuie să cerem ajutor. Suntem convinşi că putem trece mai departe, însă nu reuşim să facem acest lucru. După cum aţi văzut în ultimii ani tot mai multe persoane aleg să îşi pună capăt zilelor“, a declarat Mihai Coandă.

Specialiştii le mai recomandă oamenilor să înveţe când este cel mai indicat să mănânce şi să se odihnească. „Trei mese pe zi sunt importante, dar la fel respectarea orelor de somn. Ideal ar fi să mergem la somn în jurul orei 22.00. Cu toţii trebuie să avem un program bine stabilit şi să încercăm pe cât de mult posibil să nu ne abatem de la acest lucru. O persoană care are ritmul biologic dezechilibrat îşi poate reveni într-o lună, două sau o jumătate de an. Depinde de fiecare în parte, dar şi cei din jurul lor. Este important să fim ajutaţi de familie şi de prieteni pentru a depăşi acest moment. Anotimpurile ne pot influenţa la fel de mult ritmul biologic. Când apare căldura este posibil să stopeze acest fenomen. Este cald şi ieşim în natură să ne plimbăm, iar astfel avem parte de o  tare mult mai bună“, a mai povestit psihologul George Vîlceleanu.        

Mai citeşte şi

Stilul de viaţă modern dereglează ceasul intern       

Stilul de viaţă modern dereglează ceasul internSuntem ceasornicarii propriului ceas biologi


 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite