Care sunt lucrurile care ne pot face să fim fericiţi. Cum putem depăşi emoţiile negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii ne sfătuiesc să încercăm să ne concentrăm pe lucrurile care ne fac cu adevărat bine şi să reuşim să găsim fericirea în lucruri mărunte. Trebuie să învăţăm să fie recunoscători pentru ceea ce avem, iar atunci vom observa o schimbare în bine.

Specialiştii susţin că depinde doar de noi dacă vrem să fim cu adevărat fericiţi, iar zilnic ne putem alege exact cum vrem să trăim. „Pentru a putea duce o viaţă fericită trebuie să fie în armonie şi tot timpul să fim optimişti. Legătura pe care o avem cu familia şi prietenii ne influenţează fericirea şi este adevărat că ne consolidează şi sistemul imunitar. Este bine să avem un jurnal al recunoştinţei, iar zilnic să notăm lucrurile pentru care suntem recunoscători, iar astfel nu vom putea uita motivele de fericire“, a spus psihologul Bogdan Stancu.

Fericirea poate să fie găsită în lucruri mărunte:

- Este bine să fie recunoscători pentru ceea ce avem, iar zilnic să înţelegem că viaţa pe care o ducem este una frumoasă. Optimismul ne ajută să trecem mai uşor peste toate problemele pe care le avem.

- Este bine să încercăm să ieşim din când în când din starea negativă pe care o avem. Stresul ne poate afecta starea de spirit, însă dacă alegm să ieşim la o plimbare în parc sau să luăm masa cu familia sau prietenii vom vedea că lucrurile se vor schimba în bine.

- Trebuie să învăţăm să schimbăm perspectiva în viaţă, iar în momentul în care avem o problemă să recunoaştem acest lucru. Imediat ne vom elibera de tot stresul, iar starea de bine ne va acapara.

- Dacă vrem cu adevărat să fim fericiţi este indicat să le arătăm celor din jur ce simţim  pentru ei. O îmbrăţişare poate face uneori cât 1000 de cuvinte.

Psihologii au mai precizat că trebuie să învăţăm să ne schimbăm şi percepţia asupra ceea ce înseamnă cu adevărat să fim fericiţi. „Unii oamenii înşelaţi de propria credinţă cred cu adevărat că sunt fericiţi, dar fericirea de durată are mai multe de-a face cu modul în care se comportă şi gândesc. În momentul în care alegem să ducem o viaţă în armonie vom observa că suntem şi mai sănătoşi, mai sociabili şi mai creativi. Trebuie să ştim că uneori emoţile negative sunt mult mai putenice decât cele pozitive. Cele pozitive se bazează pe lucruri pe care le ştim deja şi pe care le putem controla, însă cele negative sunt mult mai apăsătoare pentru că te fac să cauţi o soluţie“, mai declarat psihologul Bogdan Stancu.

     

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite