„Baciul“ şi-a închis hotelul de la Calafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stabilimentul de patru stele ridicat de Gică Popescu pe malurile Dunării s-a dovedit o afacere nereuşită. Hotelul „Amfiteatru“ s-a închis din lipsă de clienţi, în amplasament mai funcţionând acum doar terasa, piscina şi o sală pentru nunţi.

Gică Popescu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori de pe piaţa imobiliară din România. Cele zece milioane de euro câştigate din fotbal au fost folosite cu fler de fostul căpitan al naţionalei în diverse afaceri, iar profitul acestuia a crescut de la an la an. Sfidând criza, Popescu mai construieşte un centru comercial în Bucureşti, de la care aşteaptă un profit de 150.000 de euro pe lună. Criza i-a pus însă pe butuci una dintre primele sale investiţii: hotelul de 4 stele de la Calafat, oraşul său natal, inaugurat în 2006.

Clădirea alb-albastră, construită după gustul fostului căpitan al Barcelonei, are o dotare ultramodernă: 40 de camere, piscină interioară şi exterioară, sală de fitness, saună, săli de şedinţe şi de conferinţe, garaj interior. Din tot hotelul, doar garajul mai aduce bani, şi nu pe post de parcare, ci ca sală pentru nunţi.

„Am fost solicitaţi pentru nunţi şi ne-am adaptat repede, transformând garajul interior, care era imens, în sală de petreceri. Aşa mai scoatem un ban", susţine Gigi Mladen, fratele cumnatului lui Gică Popescu, cel care se mai ocupă de hotel. Funcţionale sunt şi terasa şi piscina exterioară, dar clienţii nu se înghesuie nici aici, deşi ambele sunt cele mai moderne din Calafat.

„La terasă am avut clienţi mulţi doar pe perioada Campionatului Mondial, când am proiectat meciurile pe un ecran gigant. Atunci nu aveai loc aici, dar totul a durat o lună. Deşi preţurile sunt mici,oamenii nu mai vin. La noi se merge şi pe principiul «ce ne ducem să-l îmbogăţim pe ăla, că şi aşa are destui bani!»", adaugă, supărat, Mladen.

Popescu a trecut acum o lună pe la hotel

Hotelul „Amfiteatru“ , cea mai modernă construcţie din Calafat



Pentru o zi la piscină, o persoană trebuie să plătească 18 lei. „A fost şi mai puţin, dar veneau mulţi copii şi era prea mare gălăgie, aşa că am preferat să ne păstrăm clienţii fideli. Nu am avut de ales. La fel şi cu hotelul. Ultima oară o cameră dublă costa 190 de lei, cu mic dejun  inclus, dar nu a mai rentat. Trebuie să lucrezi la o capacitate de minimum 40 la sută pentru a-ţi acoperi cheltuielile, iar pentru o cameră două nu poţi ţine deschis un hotel întreg. A fost decizia lui Gică. Până şi piscina necesită zilnic cheltuieli cu analiza apei", a mai spus Gigi Mladen, dând parcă de înţeles că hotelul este totuşi prea mare pentru un oraş atât de mic. Ultima dată când Gică Popescu a fost la hotel s-a întâmplat acum o lună.

„A venit cu elicopterul de la Bucureşti şi nu a stat mai mult de o jumătate de oră. A băut o cafea, a lăsat 50 de lei şi a plecat", şi‑a amintit unul dintre cei 12 angajaţi rămaşi. Restul de 36 au fost disponibilizaţi, deoarece n-a mai fost nevoie de ei.

2008, anul cel mai profitabil

image



Vârful de profit al hotelului a fost atins în 2008. „Atunci nu aveai unde să arunci un ac aici. Congrese, conferinţe, petreceri, totul a mers din plin. După care a venit căderea", ne-a dezvăluit un angajat. Explicaţia ne-a dat-o tot Gigi Mladen:

„Nu mai merge nimic în oraşul ăsta. Era o fabrică de excavatoare a unui italian, dar s-a închis. Avea 500 de angajaţi. Acum este pe ducă şi fabrica de confecţii. Am auzit că se desfiinţează şi Poliţia de Frontieră, iar de la Pompieri dau jumătate afară. Toţi aceşti oameni erau potenţiali clienţi ai noştri. Construcţia podului peste Dunăre nu ne încălzeşte cu nimic".

Avere de 30 de milioane de euro

În topul „Forbes" România, ediţia 2009, Gică Popescu figurează cu o avere de 29 de milioane de euro. El desfăşoară afaceri în domeniul imobi­liar, dar şi în retail, design interior şi cel al energiei eoliene.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite