Apelul sindicaliştilor către poliţişti, după cazul Oneşti: „Ieşiţi urgent din grupurile de whatsapp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
interventie onesti

Liderii de sindicat spun că superiorii de la Bucureşti folosesc grupul de whatsapp pentru a da ordine, dar în cazul Oneşti vor "să se spele pe mâini" şi susţin că informaţiile trebuie să vină pe cale oficială

Reacţia dură vine din partea poliţiştilor de la Sindicatul "Mihai Viteazul". Aceştia consideră că este inadmisibil ca superiorii de la Bucureşti, în cazul Oneşti, să acuze subalternii că au anunţat evenimentul prin  whatsapp, şi nu pe cale oficială. Sindicaliştii au făcut un apel pe grupul lor de socializare: 

Dragi poliţişti, luaţi aminte!”

Dacă un şef dă o dispoziţie unui subordonat, prin aplicaţia "whattsapp", are pretenţia ca acesta să o execute de îndată, pentru că altfel este "insubordonare" şi îl cheamă să-l muştruluiască "la covoraş"! Dacă, în schimb, un subordonat îşi permite să sesizeze şeful prin aplicaţia "whattsapp", cu privire la un eveniment deosebit, pe care acesta este obligat să-l gestioneze, având în vedere atribuţiile şi sarcinile de serviciu ce-i revin, nu-i niciun stres pentru şef, se "spală pe mâini" şi "il doare fix la cozoroc", "acoperit" de faptul că nu a fost sesizat... "pe cale oficială"! Jenant, domnilor "menegeri"! Sunteţi de toată jena! Cum e posibil să vă eschivaţi într-un mod atât de josnic şi de jalnic?! Vorbim totuşi de o faptă deosebit de gravă, cu luare de ostatici, care a avut un impact media deosebit, fiind transmisă în direct de toate televiziunile! Cum e posibil să afirmaţi că nu aveţi nicio vină, invocând în apărare faptul că aţi fost sesizaţi #OFICIAL abia după 2 ore de la momentul în care bieţii muncitori au fost hăcuiţi?!", au scris sindicaliştii pe pagina lor de facebook.

„Când nu aveţi onoare, demnitate..."

Aşa-i, domnilor chestori, că atunci când nu aveţi onoare, demnitate şi putere să vă asumaţi propriile greşeli şi incompetenţă, e mult mai simplu să aruncaţi vina în cârca subordonaţilor? Să fim bine înţeleşi! Nu căutăm să-i "acoperim" pe colegii care au intervenit la Oneşti! E clar că acţiunea lor a avut multe sincope şi deficienţe, care au trădat lipsă de profesionalism şi e normal să răspundă pentru ceea ce au făcut sau, mai bine spus, pentru ceea ce nu au făcut! Noi spunem doar că "Bucureştiul" are cel puţin aceeaşi vină ca şi "Oneştiul"! Indiferent cât o dă de gard cu "Pitagora", şeful SIIAS!", au mai scris sindicaliştii de la "Mihai Viteazul".

Ce se întâmpla dacă infractorul era împuşcat?

"V-aţi pus întrebarea, domnule #SCURTU, cum ar fi reacţionat societatea şi ce declaraţii de presă aţi mai fi dat, în situaţia în care "orice poliţist din Poliţia Română" l-ar fi lichidat, "atât de simplu şi de elegant", pe agresor, "cu pistolul din dotare", de la 12 - 13 m, după calculele pe care le-aţi făcut?! Dacă nu v-aţi pus încă această întrebare, noi am făcut un efort de imaginaţie şi am găsit câteva răspunsuri: "Un biet bătrânel, de 68 de ani, lăsat fără propria casă prin mişmaşuri judiciare, a trebuit să fie împuşcat (dacă era mortal, nici nu vrem să ne mai gândim!) de un nenorocit de poliţist, care a acţionat ca o brută, fără suflet şi fără tact, deşi acesta nu avea niciun gând să omoare pe nimeni, ci doar să atragă atenţia opiniei publice cu privire la abuzurile din justiţie!" sau "Dacă nu ar fi tras ca prostul şi ar fi intervenit forţele speciale, alea de elită ale Poliţiei Române, altul ar fi fost deznodământul!"

sau "Poliţistul care a făcut uz de armă a acţionat greşit, fără tact, s-a precipitat, sub impulsul momentului, încălcând cadrul legal, întrucât procedura de intervenţie la astfel de evenimente reglementează clar competenţa IGPR - SIIAS!". sau "În Poliţia Română nimeni nu acţionează de capul lui! De-asta poliţistul are şefi, ca să fie informaţi şi să decidă ce trebuie făcut în situaţii excepţionale. Nu poţi să iei o decizie, aşa, de unul singur, de capul tău sau, dacă o iei, ţi-o asumi!", au analizat sindicaliştii.

"Puteţi să vă distrugeţi cariera"

"Aşadar, stimaţi colegi, pentru binele şi liniştea voastră, pentru a fi apăraţi în faţa legii, #IEŞIŢI_URGENT din toate grupurile de WhattsApp, în care #ŞEFII vă dispun sarcini de executat pe linie profesională, întrucât acestea vă sunt transmise fără nicio bază legală, într-un mod #NEOFICIAL! Executarea unor sarcini astfel transmise vă poate costa scump! Puteţi să vă distrugeţi cariera profesională şi chiar să vă pierdeţi viaţa, aşa cum s-a întâmplat, după cum vă amintiţi, în tragicul eveniment de la Timiş, în care colegul nostru Cristian Amariei a fost împuşcat mortal!", au mai spus reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor "Mihai Viteazul".

       

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce i-a spus preşedintele Franţei românului din Legiunea Străină căruia i-a acordat cetăţenia franceză FOTO

Iubirea cenzurată a lui Emil Cioran: îndrăgostit, la 70 de ani, de o tânără nemţoaică. Nora Iuga: „În scrisori, are un limbaj mai modest, dar e mult mai om“

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite