VIDEO Preot ortodox, distins de cultul mozaic din România cu Medalia „Premiul Nobel pentru Pace - Elie Wiesel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele profesor Emilian Corniţescu a primit Medalia de argint „Laureat al Premiului Nobel pentru Pace -  Elie Wiesel“. Decoraţia a fost acordată la 25 martie, la Bucureşti, de către Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Părintele profesor Emilian Corniţescu este un pasionat cercetător al limbii ebraice şi al Studiului Vechiului Testament, dar şi mentor al multor generaţii de studenţi teologi. Decoraţia i-a fost acordată în data de 25 martie, la Bucureşti, cu prilejul lansării cărţii „Hagada de Pesach“, redactată de către Marele Rabin Menachem Hacohen şi de ing. Baruch Tercatin.

Prin acest gest, instituţia şi-a exprimat „întreaga apreciere pentru remarcabila activitate teologică şi didactică prin care cultivaţi, cu har şi erudiţie, adevăratele valori şi promovaţi pacea, toleranţa şi libertatea“.

Părintele Profesor Emilian Corniţescu a absolvit în anul 1965 cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Bucureşti, cu teza de licenţă: „Profeţii mesianice în cartea profetului Iezechiel“, urmate de cursuri de doctorat, între anii 1965-1968, la Secţia Biblică, specialitatea principală Arheologie biblică, Studiul Vechiului Testament şi Limba Ebraică.

În perioada 1974-1975, pr. Emilian Corniţescu a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea Ebraică din Ierusalim, iar în data de 18 decembrie 1980, a obţinut titlul de Doctor în Teologie cu teza „Descoperirile arheologice din Ţara Sfântă în ultimii 50 de ani (1920-1970) şi raportul lor cu Vechiul Testament“.

De la 1 octombrie 1975 a fost numit asistent titular la Secţia biblică, unde a coordonat seminariile de Noul şi Vechiul Testament, dar şi predarea Limbii Ebraice Biblice, iar din anul universitar 1983-1984 a predat Arheologie biblică, Studiul Vechiului Testament şi Limba ebraică.

Părintele profesor Emilian Corniţescu a coordonat numeroşi studenţi, masteranzi şi doctoranzi preocupaţi de studiul Vechiului Testament, a participat la congrese de Vechiul Testament în ţară şi în străinătate, a fost şi Preşedintele Asociaţiei de Prietenie România-Israel (ACPRI), în prezent fiind Preşedinte de onoare al acestei Asociaţii, a publicat studii şi cărţi cu tematică biblică, ultima carte fiind: „Sfintele Paşti - Pesach şi Rusaliile - Şavouth“. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Imagini filmate cu drona în ruina care adăpostea odinioară evreii din Constanţa. Sinagoga rămâne unul dintre cele mai frumoase edificii ale Dobrogei

Tăierea împrejur: cruzime, legământ sfânt sau necesitate medicală. De ce a fost circumcis Iisus la 8 zile de la naştere

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite