Urmaşii lui Mazăre & Constantinescu la cârma Constanţei. Potenţialii candidaţi PSD la alegerile din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felix Stroe şi Cristinel Dragomir - la aceeaşi masă, dar privind în direcţii opuse Sursă foto RAJA Constanţa
Felix Stroe şi Cristinel Dragomir - la aceeaşi masă, dar privind în direcţii opuse Sursă foto RAJA Constanţa

După o perioadă de 16 ani, constănţenii au ocazia să îşi aleagă, dacă nu vor mai rata ieşirea la vot, noi lideri care să redea oraşului şi judeţului anvergura pe care o merită.

Anul 2015 a adus Constanţei sfârşitul „binomului“ Mazăre - Constantinescu la cârma administraţiei publice. La mijlocul anului 2016 au loc alegerile locale, în care constănţenii îşi vor alege noua conducere. Dacă electoratul va profita de dreptul său la vot şi nu va fi iarăşi pasiv, oraşul şi judeţul Constanţa ar putea căpăta evoluţia dorită, cu nişte edili implicaţi în viaţa comunităţii.

Decebal Făgădău este cel care a preluat funcţia de primar interimar al Constanţei, după demisia lui Radu Mazăre. Viceprimarul responsabil cu proiectele edilitare şi cu obţinerea de fonduri europene a fost alegerea clară pentru conducerea urbei. Deşi a evitat să se pronunţe cu privire la candidatura sa la alegerile locale din 2016, Făgădău a fost „demascat“ de Liviu Dragnea, care l-a indicat recent drept candidatul cert la Constanţa. Primarul interimar a început să schimbe lucrurile după epoca Mazăre, declarând că-şi doreşte, în primul rând, să dea reşedinţei de judeţ importanţa cuvenită, astfel încât Constanţa să nu mai fie tratată ca o anexă a staţiunii Mamaia. Lui i se reproşează însă că a girat, ca viceprimar, toate proiectele lui Mazăre, care au dus Constanţa în stadiul unui oraş-fantomă, distrus şi fără perspectivă.

decebal fagadau

După aceeaşi reţetă, vicele Cristinel Dragomir este urmaşul lui Nicuşor Constantinescu la şefia Consiliului Judeţean Constanţa. Şi Făgădău, şi Dragomir caută să se disocieze de imaginea precedesorilor, care nu le aduce acum decât scăderea capitalului politic.

La PSD Constanţa, frâiele lăsate de „binomul“ Mazăre (preşedinte) - Constantinescu (adjunct) au fost preluate de Felix Stroe, managerul operatorului regional de apă RAJA, apropiat al celor doi, dar care îşi dăduse demisia din partid după rezultatul de la prezidenţiale. Cel mai probabil, PSD va intra în cursa electorală de la Constanţa cu Decebal Făgădău la Primărie şi cu Felix Stroe la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Pe aceeaşi temă:

2016, primul an fără „binomul“ Mazăre-Constantinescu la putere

Umbrele lui Mazăre şi Constantinescu la PSD Constanţa. „Nu e uşor să-ţi pierzi liderii“, a mărturisit Decebal Făgădău

Liviu Dragnea: candidatul PSD pentru funcţia de primar al Constanţei este Decebal Făgădău

Primarul interimar Decebal Făgădău: „Nu ştiu dacă voi candida la alegeri“. Care este porecla urmaşului lui Radu Mazăre

Cine este noul baron al Constanţei. Felix Stroe vrea câştigarea alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor

Liderii PSD Constanţa: „PSD este în pericol să se scindeze, Ponta trebuie să se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite