Traficanți prinși în flagrant când vindeau un kilogram de canabis. Operațiunea a fost filmată de anchetatori VIDEO

0
Publicat:

Acțiunea procurorilor DIICOT Constanța a fost sprijinită de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Doi indivizi au fost prinși când încercau să vândă un kilogram și 300 de grame de canabis.

Miercuri, 18 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut că, la data de 17 ianuarie, cei doi inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce încercau sa comercializeze cantitatea de aproximativ de un kilogram și 300 grame de canabis”, transmite DIICOT.

Operațiunea a fost filmată de anchetatori. În imagini se vede cum unul dintre traficanți se îndrepta spre mașină când polițiștii au apărut cu două autoturisme și au blocat orice posibilitate de a pleca. 

Droguri, bani și arme, descoperite la percheziții

După realizarea flagrantului, anchetatorii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 105,13 grame canabis, cinci grame de hașiș, 1,4 grame MDMA, o pușcă cu aer comprimat cu 450 de alice și suma de 4.800 euro.

Miercuri, 18 ianuarie,, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează DIICOT.

Tot la Constanța, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au anunțat miercuri, 18 ianuarie, că au trimis-o în judecată pe Katia Sanginesi, de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta, pe care o acuză de distrugere și furt calificat. Alături de ea, a fost trimis în judecată și românul care i-a fost complice.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite