Spectacole în aer liber la Constanţa, în Parcul Arheologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe spectacole în aer liber sunt anunţate pentru acest sfârşit de weekend în oraşul Constanţa. Turiştii şi constănţenii sunt aşteptaţi în limita locurilor disponibile, cu păstrarea distanţării fizice.

„Meciul de comedie - spectacol de improvizaţie”, vineri, 17 iulie, ora 21:30, sâmbătă, 18 iulie, ora 21:30, „Desculţ în parc”, duminică, 19 iulie, ora 21:00, Parcul Arheologic

Teatrul de Stat Constanţa vă invită în acest weekend la trei spectacole în aer liber. Vineri şi sâmbătă, actorii Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Linţă, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ştefan Mihai, Mirela Pană şi Florina Stănculeţ vor intra în teren şi vor fi acompaniaţi de tânărul şi talentatul Mădălin Nicolae Muşat, absolvent al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”  în „Meciul de comedie-  spectacol interactiv de improvizaţie”.  

Cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanţa, care oferă câte o reprezentaţie complet nouă în fiecare seară, pentru că totul, text, mişcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în faţa spectatorilor. Aceştia din urmă au misiunea de a da temele şi de a decide care dintre cele două echipe de actori improvizatori a fost mai bună.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar cel ce s-a ocupat de pregătirea, de antrenamentul celor două echipe de actori ai Teatrului de Stat Constanţa este actorul şi regizorul Dragoş Muscalu. El a obţinut titlul de doctor la UNATC (Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti), cu prima teză din România despre improvizaţie ca spectacol de teatru.

Duminică, de la ora 21:00, aceeaşi scenă din Parcul Arheologic va găzdui o comedie de mare succes din repertoriul Teatrului de Stat Constanţa. „Desculţ în parc” prezintă povestea lui Paul şi Corrie Bratter, cuplul de tineri îndrăgostiţi pe care Robert Redford şi Jane Fonda l-au făcut celebru în ecranizarea din 1967 a piesei lui Neil Simon. 

În versiunea constănţeană, cei doi sunt întruchipaţi de actorii Tani Ştefu şi Florina Stănculeţ. Alături de ei îi veţi putea vedea pe Nina Udrescu, Cosmin Mihale şi Liviu Manolache, cel din urmă semnând şi regia. Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărăşescu Jianu.

Cei aflaţi la începutul căsniciei vor rezona cu dificultăţile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunţat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar şi în a doua jumătate a vieţii şi pot răscoli sentimente uitate.

Accesul publicului la evenimentele organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa este gratuit, în limita locurilor disponibile – 150 de scaune, şi cu respectarea unui regulament pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Spectatorii trebuie să poarte măşti pe toată durata evenimentului şi să păstreze distanţa de siguranţă. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura corporală nu vor avea acces în zona delimitată pentru public. 

„Marea şi Muzica”, sâmbătă, 18 iulie, ora 20:00, „Magic Swing”, duminică, 19 iulie, ora 20:00, parcul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

Evenimentele culturale în aer liber organizate de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, continuă şi în acest sfârşit de săptămână, pe terasa instituţiei de cultură, circulaţia autovehiculelor va fi restricţionată  pe aleea delimitată de strada Ştefan cel Mare şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00.

Concertul de bijuterii muzicale instrumentale „Marea şi Muzica” va fi prezentat publicului sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20:00. Evenimentul se va desfăşura cu participarea soliştilor: Sebastian Tegzeşiu, Carmen Simion, Dumitru Porcescu, Boteanu Maria, Daniela Railean, Constantin Grigorescu, Cristian Fulga, Florin Iacob, Adela Necula, Carmen Tegzeşiu, Ghiorghiţă Tănase, Andrei Railean, Sorin Fulger, Cristina Vârtejan, Cristina Tegzeşiu, Natalia Gribinic, Livian Trufin, Vitali Postolache, Bogdan Manciu, Marcel Dăşanu, Benoni Bolea, Nicolae Gribinic, Vitali Porcescu, Vitali Milosta, Serghei Porcescu, Veaceslav Ghilescu, Nicu Dima, Dorin Ioan, Iurie Postolache.

Duminică, 19 iulie, de la ora 20:00, veţi avea ocazia să vă reîntâlniţi cu muzica de neuitat a genurilor swing, pop, rock, musical a anilor ’50,’60,’70,’80,’90 în „Magic Swing”.

Concepţia spectacolului este semnată de Gabriela Dobre iar corpul de solişti este format din: Iulian Bratu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Octavian Minea, Bogdan Ocheşel, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu.

Spectacolele vor avea loc săptămânal, sâmbăta şi duminica, de la ora 20:00, în aceeaşi locaţie, până în data de 31 august. Intrarea este gratuită.

Reamintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziţie, capacitatea spaţiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.  

Potrivit organizatorilor, singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condiţiile meteo neprielnice, sau participarea instituţiei de cultură la alte evenimente organizate în aceleaşi zile în alte locaţii din Constanţa.

Spectacolele se vor desfăşura cu respectarea reglementărilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS –CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII  nr.2.879 din 29 mai 2020, şi de către MINISTERUL SĂNĂTĂŢII nr.967 din 29 mai 2020.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite