Românce seduse și înșelate de un fals militar american. I-au trimis mii de euro prin intermediul unui complice

0
Publicat:

Falsul militar american le spunea femeilor că vrea să aibă o relație cu acestea. Apoi, le promitea că le va trimite un pachet plin cu 1,5 milioane de dolari. A fost ajutat de un nigerian care locuiește în Constanța.

Militari americani FOTO: Călin Gavrilaș
Militari americani FOTO: Călin Gavrilaș

Curtea de Apel Constanța a judecat, la finalul lunii decembrie 2022, dosarul penal în care un cetățean nigerian care locuiește în municipiul Constanța era acuzat de complicitate la înșelăciune. Concret, el a ajutat un autor rămas necunoscut pentru procurori, care se dădea drept militar american, să primească diferite sume de bani de la șase femei din România.

În anul 2020, conform judecătorilor, „autorul neidentificat” a abordat pe rețelele sociale șase femei, prezentându-se drept militar american ce dorește să aibă o relație cu ele. Fiecăreia îi promitea că-i va trimite o sumă mare de bani într-un colet (1,5 milioane de dolari).

În schimb, româncele seduse de „militarul american” i-au trimis sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de euro pentru acoperirea „taxelor vamale aferente pachetului”.  

Persoanele vătămate trimiteau banii în contul unui nigerian care locuiește în municipiul Constanța. Acesta îi schimba imediat în criptomonede în folosul autorului rămas necunoscut.

În cursul procesului penal, în timpul judecării fondului, cetățeanul nigerian a adus în fața instanței documente notariale care au demonstrat că între părți a intervenit împăcarea, iar judecătorii Judecătoriei Constanța au dispus încetarea procesului.

Doar că, procurorii au făcut apel susținând că un acord de împăcare era semnat de către nigerian cu moștenitoarea uneia dintre persoanele vătămate, care murise între timp, lucru nepermis.

Curtea de Apel Constanța a decis, la finalul lunii decembrie 2022, ca în cazul femeii care a decedat fără să semneze o împăcare cu nigerianul care a fost complice la înșelăciune procesul să continue.

Declarația de împăcare provine de la moștenitoarea persoanei vătămate defuncte, însă legea nu atribuie efecte juridice unei astfel de declarații, sub aspectul înlăturării răspunderii penale a inculpatului. În lipsa unei manifestări de voință exprimată personal de persoana vătămată, în sensul împăcării cu inculpatul, nu se poate pronunța o soluție de încetare a procesului penal, motivat de împăcarea părților. Cum persoana vătămată a decedat fără a fi declarat că se împacă cu inculpatul, nu  se mai poate pronunța o soluție de încetare a procesului penal, pe acest considerent”, se arată în motivarea Curții de Apel Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite