Regata internaţională Cupa Dobrogei se desfăşoară la Balcic, la mijlocul lunii septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispută pentru Trofeul Cupa Dobrogei
Dispută pentru Trofeul Cupa Dobrogei

Cea de-a doua ediţie a Regatei internaţionale Cupa Dobrogei pentru veliere sportive se va desfăşura anul acesta în perioada 13 – 16 septembrie, la Balcic (Bulgaria). Organizatorii sunt Clubul Nautic Român şi Morski Klub – Balchik, cu sprijinul Muncipalităţii Balcic şi a Consiliului Judeţean Constanţa.

Regata se va desfăşura efectiv în intervalul 14 – 16 septembrie, în Golful Balcic, la clasele competiţionale: 470, 420, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4,7, Cadet şi Optimist, ziua de 13 septembrie fiind dedicată sosirii participanţilor, şedinţei tehnice şi antrenamentelor.

Competiţia este dotată cu Trofeul transmisibil Cupa Dobrogei, o cupă înaltă de 98 de centimetri cântărind 5 kg, fabricată de meşteşugarii italieni din metal  galben, cu o muză înaripată ce decorează capacul, se acordă clubului cu cele mai bune performanţe înregistrate în competiţie.

„Regata internaţională Cupa Dobrogei este  înregistrată atât în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Yachting (FRY) cât şi al Fdederaţiei Bulgare de Yachting (BULSAF), fiind singura competiţie transfrontalieră de yachting din Europa, rezultată din colaborarea a două cluburi din două ţări vecine. Conform protocolului de asociere, Regata Internaţională Cupa Dobrogei este organizată anual, alternativ, în România şi Bulgaria, de către cele două cluburi iniţiatoare“ – a precizat Andreea Mihăescu, directorul executiv al Clubului Nautic Român.


Andreea Mihăescu

Anul acesta, la competiţia găzduită de municipiul Balcic şi-au anunţat pariciparea cinci cluburi din România şi alte şase cluburi din Bulgaria, organizatorii aşteptându-se ca la start să se alinieze cel puţin 60 de echipaje, doar la clasa Optimist, clasă destinată celor mai mici velişti (categoria de vârstă 9 -15 ani) şi tocmai datorită interesului mare de care se bucură competiţie, Federaţia Bulgară de Yachting (BULSAF) a inclus competiţia în Rancking List-ul pentru calificarea în loturile naţionale, pe clase competiţionale.

La finalul competiţiei, organizatorii îi vor răsplăti pe velişti clasaţi pe primele locuri cu diplome şi medalii, la toate clasele competiţionale.

„În anul 2011, la prima ediţie ce s-a desfăşurat pe Lacul Techirghiol, Trofeul Cupa Dobrogei a fost adjudecat de veliştii de la C.S. Ştiinţa Constanţa, sportivi care, din păcate, nu şi-au anunţat intenţia de a face deplasarea la Balcic, pentru a-şi disputa dreptul să rămână în posesia generosului Trofeu, în condiţiile unei participări mult mai numeroase şi mai acerbe decât la ediţia de debut din 14 noiembrie 2011“, a afirmat Andreea Mihăescu.

Andreea Mihăescu s-a clasat pe podium la Naţionala de iahting, la numai o lună de practicare a sportului


Concurs de yachting de Ziua Dobrogei

Constanţa: Andreea Mihăescu s-a clasat pe podium la Naţionala de iahting, la numai o lună de practicare a sportului

Litoralul românesc, colecţia de vară 2012

S-a înființat Nautica TV, prima televiziune de iahting

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite