În Vama Veche se pregăteşte un centru pentru trierea şi identificarea migranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Coastă a început lucrările de amenajare a unui spaţiu aflat în Vama Veche, care va putea fi utilizat pentru trierea, identificarea şi amprentarea eventualilor migranţi.

Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, a precizat, printr-un comunicat de presă, că în prezent, se fac lucrări de întreţinere şi igienizare la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche.
 

„În această săptămână, la fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche, situat în localitatea Vama Veche, ce aparţine comunei Limanu, din judeţul Constanta, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, se efectuează lucrări de întreţinere şi igienizare ale spaţiului şi construcţiilor adiacente”, a afirmat Marius Niculescu.

El a precizat că acest spaţiu va fi folosit pentru trierea, amprentarea şi identificarea eventualilor migranţi.

„Acest spaţiu, ca orice alt sediu al Poliţiei Române de Frontieră, poate fi folosit şi pentru activităţile specifice ce sunt derulate de instituţia noastră în cazul depistării unui grup de imigranţi (trierea, identificarea, amprentarea migranţilor)”, a menţionat el, 

El a adăugat că nu există informaţii referitoare la un anumit grup de migranţi. “Nu există informaţii despre vreun eventual grup de migranţi. Ne pregătim pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG 53 din 2015 pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul apariţiei la frontiera de stat a unui aflux de migranţi”, a completat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 

Judeţul Constanţa nu dispune de un centru de primire pentru solicitanţii de azil politic, deşi Portul este una dintre principalele căi de intrare în România a migranţilor. În România, adăposturi pentru refugiaţi se află doar la Galaţi, Rădăuţi, Satu Mare, Arad, Timişoara, Giurgiu, Otopeni. 

Din păcate, în ultimii ani, UE nu mai face faţă valului de emigranţi şi situaţia va exploda cât de curând. În insula Lesbos, din Grecia, cea mai aproape de Turcia, vin aproape 1.000 de refugiaţi pe zi. Misiunile de asistare sunt depăşite, spune Cosmin Bârzan, preşedintele Centrului pentru Resurse Civice. 

De la 1 ianuarie şi până pe 11 martie, pe insulă au ajuns 81. 377 de refugiaţi. Dacă în luna mai a anului trecut au ajuns pe insulă 8.000 de oameni, în octombrie numărul lor a trecut de 135.000, conform datelor UNHCR (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi).

Pe aceeaşi temă:

Refugiaţi sirieni la Constanţa: „Mai bine să murim în război sfârtecaţi de o bombă, decât aici de foame!“

Nava trimisă de România pentru a apăra de migranţi frontiera Europei
 

O navă de patrulare română din cadrul Frontex a salvat a 100 de imigranţi sirieni, în largul Italiei

Mai mulţi imigranţi au murit de hipotermie în apropierea insulei italiene Lampedusa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite