Idee de afacere în prag de iarnă. „Stai în casă la televizor, în timp ce cineva afară îţi schimbă cauciucurile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Călin Gavrilaş
FOTO Călin Gavrilaş

Comenzile curg în această perioadă a anului. Cei mai mulţi clienţi solicită schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă în timp ce ei sunt la birou.

George Ciprian Bărbulescu (36 de ani) a început de două săptămâni o afacere unică în judeţul Constanţa: serviciu de vulcanizare mobilă. De fapt, această ideea de afacere este mai rar întâlnită în România, însă este răspândită de multă vreme în ţările occidentale. Acolo a văzut şi el pentru prima dată astfel de servicii.

În numai 14 zile, cu o simplă pagină pe Facebook, George a reuşit să aibă peste 50 de solicitări telefonice într-o singură zi, dintre care poate să onoreze doar 10-15, majoritatea fiind pentru schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă.

Patron şi angajat

George este, în acest moment şi patron şi angajat, fiind singur pe maşina dotată pentru serviciile de vulcanizare. Se pricepe la asta deoarece a avut în trecut o vulcanizare standard, tot în oraşul Constanţa, pe care a fost nevoit să o închidă din cauza pierderilor pe care le acumula. „Mai am şi alte maşini de transport marfă. Aşa am avut şi sculele de vulcanizare şi maşina pe care am dotat-o cu aceste aparate. A fost un capriciu de-al meu. De maşina cu vulcanizare am nevoie, în primul rând, pentru mine, pentru restul maşinilor mele”, spune bărbatul.

Dacă cineva ar vrea să-şi facă o vulcanizare mobilă de la zero, George afirmă că are nevoie de o investiţie de aproximativ 30.000-40.000 de euro în echipamente, la care se adaugă achiziţionarea unei maşini.

Pentru a face servicii mobile 100%, mai are nevoie urgentă de un generator de mare capacitate care să-i permită să poată interveni la solicitări şi în afara oraşului, acum fiind încă dependent de o sursă de energie electrică în apropierea locului de intervenţie. „Deja am făcut o listă cu ce trebuie să achiziţionez repede şi trece de 3.000 de euro. Avantajul unei vulcanizări mobile este că stai în casă la televizor în timp ce cineva, afară îţi schimbă cauciucurile. ”

Preţul unei intervenţii este la fel cu cel al unei vulcanizări standard, doar că solicitantul trebuie să plătească în plus 15 sau 20 de lei pentru deplasare. Dacă solicitarea este în altă localitate decât Constanţa, preţul creşte datorită deplasării.



Perioadă bună din an

Chiar dacă serviciile oferite de S.O.S Auto Constanţa, firma constănţeanului, sunt destinate, în primul rând, intervenţiilor de urgenţă, schimbarea anvelopelor este acum principala solicitare a clienţilor. „Clienţi sunt mulţi. Acum este febra schimbării anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Cum va fi după aceea voi vedea. De aceea încă sunt precaut. Dacă am început, nu vreau să dau înapoi. Vreau să văd unde se poate ajunge. Dacă va fi o afacere bună atunci este în regulă, dacă nu, închid pagina de Facebook, îmi păstrez maşina şi aia e.  Dacă va fi bine, atunci putem să ne dezvoltăm”, mai spune omul.

După aceste două săptămâni de muncă, antreprenorul creionează un scurt profil al principalilor clienţi: oameni care muncesc la birou şi în acest timp îşi schimb anvelopele, scutind astfel un timp pe care l-ar pierde la o vulcanizare standard.

Fiind singur în toată afacere, intervenţiile durează în mai mult. „În primul rând trebuie echilibrată maşina de calibrat, asta presupune ca duba să stea într-o zonă dreaptă, altfel nu poţi calibra. Durează mai mult, dar pe tine nu te afectează cu nimic pentru că tu eşti la birou şi îţi vezi de muncă. În schimb, dacă este vorba de o pană simplă asta se face pe loc, rapid”, spune constănţeanul.

Vulcanizare Mobilă Constanţa FOTO Călin Gavrilaş



„Nu vine nimeni să muncească în ritmul acesta”

Fiind un serviciu non stop, telefoanele sună la orice oră. De când a dat drumul afacerii, George Ciprian Bărbulescu nu mai are viaţă personală sau nopţi în care să depăşească 4 ore de somn. „De când am început să primesc telefoane nu am dormit mai mult de 4 ore pe noapte. Inclusiv noaptea primesc telefoane pentru schimbat anvelope deşi serviciul este destinat intervenţiilor urgente”.

Acesta este şi motivul pentru care, deocamdată nu a găsit pe nimeni care să i se alăture. „Nu vine nimeni să muncească în ritmul acesta”, spune dezamăgit bărbatul.

Pentru viitor, George intenţionează să diversifice genul intervenţiilor pe care le poate oferi. Pe lângă cele de vulcanizare, ar vrea să vină în sprijinul celor care au diferite avarii minore la motor sau alte lucruri care se pot remedia pe loc, într-un timp relativ scurt. „De exemplu, dacă ţi se rupe o planetară în mijlocul drumului. Imediat se poate interveni şi remedia. O chestie de jumătate de oră. La fel dacă rămâi fără combustibil în mijlocul intersecţiei, pot veni în sprijinul tău”, sunt numai câteva idei pe care omul le are în acest moment.

Vulcanizare Mobilă Constanţa FOTO Călin Gavrilaş

Pe aceeaşi temă:

Povestea tânărului agricultor care se luptă cu o piaţă a intermediarilor. „Toată lumea doreşte produsele noastre, dar toţi vor să cumpere la negru“

Românii care au înfiinţat prima livadă de migdali din ţară, după '89. Investiţia a ajuns la 200.000 de euro




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite