FOTO VIDEO Cea mai mare tiroliană din România s-a deschis la Constanţa. Amatorii de aventură coboară 340 de metri direct pe plajă
0Turiştii care vor să ajungă la plajă în această vară au o nouă metodă care combină senzaţiile tari cu viteza. Cea mai lungă tiroliană din România a fost inaugurată chiar deasupra plajei "Modern" din Constanţa. Instalaţia a fost construită de un cascador profesionist cu zeci de filme la activ.
Răzvan Gheorghiu spune a lucrat nouă luni la cea mai nouă atracţie de pe litoral. Tiroliana "Extreme Zip Line" este inspirată după o instalaţie similară din Alaska, dar a fost adaptată la relieful din Constanţa.
"Am ales Constanţa pentru că am vrut să aducem ceva nou în turismul de la malul mării. Este un proiect inovativ, menit să atragă atenţia turiştilor. Racţiile clienţilor noştri sunt pozitive. Toată lumea este super încântată şi mulţumită, cu atât mai mult cu cât totul se face în condiţii de siguranţă maxime", spune Răzvan Gheorghiu.
Tânărul cascador spune că nu este o structură destinată sportului extrem, ci doar sportului, pentru că este accesibilă tuturor oamenilor de la 14 ani în sus.
Ce este tiroliana şi unde o găseşti
Tiroliana este una dintre atracţiile din Statele Unite sau America Centrală care are milioane de adepţi. Oamenii o găsesc în parcurile naturale sau în parcurile de aventură amenajate. Instalaţia este formată din două platforme situate la o distanţă de 340 metri şi o diferenţă de nivel de 29 metri.
Extreme Zip Line este cea mai lungă tiroliană din România şi faptul că ea se află pe malul mării, îi oferă un avantaj în plus la capitolul imagine. Investiţia totală a fost de 30.000 euro, iar cei mai mulţi bani s-au dus pe cheltuielile de autorizare. Turiştii o găsesc în zona restaurantului Zorile din Constanţa. Pentru a pleca într-o astfel de coborâre ai nevoie doar de o sănătate corespunzătoare şi de puţin curaj.
Capătul celălalt al tirolienei este chiar pe plaja Modern din oraş. Iniţial, ea a fost gândită pentru a duce turistul la câţiva metri de mal, dar lucrările de reabilitare a plajei au împins malul cu aproximativ 70 metri în larg.
În viteză către mare
Marele avantaj al unei astfel de distracţii este că ea poate fi practicată pe orice tip de vreme. Instalaţia este închisă doar dacă vântul suflă mult prea tare sau sunt fulgere. Răzvan Gheorghiu spune că nu este nevoie să vii echipat special pentru o coborâre.
"Noi dotăm turistul cu un ham complet care face imposibilă căderea sau alunecarea. Avem scripeţi de la un producător francez care susţin o greutate de până la 110 kilograme", explică Răzvan Gheorghiu.
Preţul unei coborâri este de 25 lei, iar pentru copiii de 12 ani, 1,40m înălţime şi 45 kilograme tariful scade la 20 lei. Nu există coborâri în tandem, ci doar o singură persoană este acceptată pe instalaţie. Proprietarii spun că nu acceptă persoanele cardiace, gravidele, persoane în stare de ebrietate sau care suferă de boli ale coloanei vertebrale. În funcţie de greutatea persoanei care se urcă în ham, viteza de coborâre ajunge la 65 km/oră.
Tiroliana este deschisă în timpul săptămânii de la 10.30 la 16.30, iar în weekend programul este de la 9 la 19.00. Proprietarii au de gând să ţină instalaţia deschisă până pe 30 septembrie şi să o deschidă din nou pe 1 mai.
Tiroliana din Constanţa a fost inaugurată



