Englez urmărit internaţional, prins la Constanţa. Infractorul stătea la Ciobanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descindere pentru capturarea unui infractor FOTO Adevărul
Descindere pentru capturarea unui infractor FOTO Adevărul

Joseff Rivas era căutat de România pentru că se sustrăgea executării pedepsei cu închisoarea, iar Marea Britanie îl căuta pentru că era suspectat de jaf şi vătămare corporală gravă.

Cetăţeanul britanic a fost reţinut marţi, 11 februarie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Constanţa – Biroul Urmăriri, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al ofiţerilor Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, în urma unei descinderi domiciliare.

Joseff Rivas (34 ani) este născut la 4 ianuarie 1978, în Londra, Marea Britanie. El este cetăţean britanic, are domiciliul în Londra, dar are statut de rezident în comuna Ciobanu din judeţul Constanţa.

Pe numele acestui client vechi al Poliţiei, magistraţii Tribunalului Constanţa au emis la data de 17 decembrie 2012 mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Rivas are de executat o pedeapsă privativă de libertate, de 3 ani, pentru că şi-a băgat în spital un coleg de la firma Save & Self Security, unde lucra ca bodyguard. Întrucât se sustrăgea executării pedepsei, el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Totodată autorităţile britanice au solicitat extrădarea lui Joseff Rivas în vederea continuării cercetărilor, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de jaf şi vătămare corporală gravă, fapte comise în anul 2008, în Londra. Infracţiunile sunt pedepsite de Codul penal din Marea Britanie cu închisoarea pe viaţă.

Englezul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa. El va fi transferat în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite