Drumul spre Mongolia a trecut prin Constanţa. Șapte temerari, într-un raliu umanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte participanţi la raliu umanitar au făcut un popas în oraşul de la malul mării. Tinerii s-au oprit la redacţia „Adevărul de Seară“ de la malul mării şi au povestit ce i-a determinat să pornească la drum, fără GPS.

Constanţa: Primii irlandezi care fac ocolul Pământului (GALERIE FOTO)

Constanţa: Invitaţie la croazieră eco în Marea Neagră

Un tânăr a renunţat la locul de muncă pentru a concura la competiţia umanitară. Zeci de maşini, sute de bagaje şi mii de speranţe pentru participanţii la „Raliul Mongoliei 20010“. Cei şapte tineri care au poposit în Constanţa au avut ca punct de plecare Scoţia.

Jamie Mac (25 de ani), Aarob Gregorz (22), Charlene Weir (26 de ani), Darroch McNaught (30), Hohn Weels (22 de ani), Nick Detmer (25 de ani) şi Joseph Rigby (22 de ani) fac parte din echipe diferite, însă au acelaşi scop: să ajute. Scoţieni, americani sau englezi, toţi vor să ajungă în Mongolia, punctul final al călătoriei. Au la dispoziţie o lună pentru a ajunge la cei care au nevoie de ajutorul aventurierilor. Traseul este ales de fiecare dintre echipele participante, însă toţi se întrec să ajute populaţia defavorizată din Mongolia.

Părinţii îi urmăresc pe Internet

„Am aflat de la televizor despre acest raliu şi nu am mai stat pe gânduri. Mi-am spus că trebuie să particip“, povesteşte Jamie Mac, coordonatorul echipei „Catch us if you Khan“. El spune că primii săi doi colegi au renunţat după numai o zi de aventură. „Raliul ăsta nu-i pentru oricine“, spune mândru tânărul, care este pe drum de aproape două săptămâni.

Charlene este protejata grupului de aventurieri care au poposit în redacţia „Adevărul“. Cu privirea îndrăzneaţă, tânăra minionă le rezistă băieţilor din grup, chiar dacă unii dintre ei au peste 1.85 metri înălţime. „Părinţii ei o sună de câteva ori pe zi“, o tachinează tinerii pe micuţa Charlene. Fără să stea prea mult pe gânduri, micuţa îşi fixează coechipierii cu privirea şi le dă replica: „Măcar pe mine nu mă urmăresc părinţii pe un site“, este răspunsul dat de Charlene, aplaudat de aventurieri.


Au renunţat la job-uri

Nick a lucrat timp de trei ani în compania Microsoft, în departamentul de vânzări. „Am renunţat la locul meu de muncă, unde beneficiam doar de două săptămâni de concediu, insuficiente pentru aventură“, povesteşte tânărul canadian.

Organizat pentru prima oară în urmă cu şapte ani, Raliul Mongoliei atrage an de an tot mai mulţi aventurieri. „Este pentru prima oară când participăm la raliu, dar sunt sigur că ne vom descurca de minune“, spune Aaron, încrezător în şansele echipei sale.

Îşi donează maşinile

Pentru că raliul este unul care susţine caritatea, fiecare dintre participanţii la cursa neconvenţională îşi promovează cauza pentru care luptă. „În urmă cu şapte ani, mongolezii care aveau nevoie de ajutor au primit o maşină. Anul acesta, peste 700 de ambulanţe, maşini de pompieri şi alte tipuri de autovehicule vor ajunge în Mongolia, ca donaţii“, spune Jamie, mândru că poate ajuta. Condiţia, povestesc aventurierii, este ca maşinile donate să nu fie mai vechi de 10 ani.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite