Video Drona „Educație la Înălțime“, în Portul Constanța: elevii vor învăța despre istoria navigației și vase celebre VIDEO
0Drona „Educație la Înălțime“ se înalță vineri, 7 octombrie 2022, deasupra Portului Constanța, cel mai mare port al Mării Negre, pentru o lecție despre istoria navigației, vase celebre și porturi.
Vineri, 7 octombrie, de la ora 10.00, Portul Constanța va fi scena unei lecții plină de jocuri, experimente, reportaje. Profesori vor fi Mirela Spiță și Nicu Bujor, care le vor răspunde copiilor la întrebările legate de navigație.
În cadrul lecției, care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook „Educație la Înălțime“, elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorul de pe teren și cu invitații lor. Lecția despre istoria navigației va cuprinde reportaje, experimente și jocuri, dar și un concurs cu premii constând în cărți în valoare de 2.400 de lei.
Proiectul inovator „Educație la Înălțime“ este realizat de către Asociația „Însemne“, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.
Lecțiile multidisciplinare sunt disponibile oricărei școli din România, care poate să le urmărească vineri de vineri, începând cu ora 10.00, pe canalul YouTube sau pe pagina de Facebook „Educație la Înălțime“. Lecțiile sunt apoi difuzate și de postul național TVR 2. În această toamnă vor fi realizate în total 10 lecții, dintre care nouă din diferite locuri din țară, iar una din străinătate, de la Paris.
De pe crestele munților, în cotloanele castelelor
În anul 2021 au fost realizate nu mai puțin de 15 lecții din toate zonele României, de la înălțimea amețitoare a munților până la gura de vărsare a Dunării în mare, din castele care ascund povești captivante și din locuri care spun povești dramatice ale istoriei străvechi sau recente, din rezervații naturale și din locuri care arată criza în care se află umanitatea.
Peste 2000 de școli din România și din Republica Moldova au urmărit lecție de lecție parcursul dronelor „Educație la Înălțime“.
Anul trecut s-a realizat o premieră absolută la nivel mondial: prima lecție transmisă cu profesorii aflați într-o țară, iar elevii în alta. Echipa „Educație la Înălțime“ a zburat înapoi în timp ca să aducă în clasele elevilor din România un loc de legendă: Troia. O lecție eveniment care a cuprins elemente de istorie, mitologie, geografie și cibernetică.
Primăvara anului 2022 a adus un maraton de lecții „Educație la Înălțime“: nouă lecții cu drona în 20 de zile. Printre locurile în care profesorii și-au mutat catedra se numără Barajul Vidraru, Cetatea Alba Iulia, Podul de la Brăila, Delta Văcărești, Palatul Parlamentului din București și Ansamblul Brâncuși de la Târgu-Jiu.