Două persoane arestate, 12 plasate sub control judiciar și trei mașini de lux ridicate în dosarul „Calypso”

0
Publicat:

Două persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism au fost arestate și 12 au fost plasate sub control judiciar, iar trei autoturisme de lux au fost ridicate, după perchezițiile ce au urmat operațiunii „Calypso”, desfășurate în Constanța.

Bordel „mascat” într-un club de striptease din Constanța FOTO Antonia Ispas
Bordel „mascat” într-un club de striptease din Constanța FOTO Antonia Ispas

Totodată, au fost ridicate sume importante de bani și alte probe. 

„În urma celor 21 de percheziții domiciliare, efectuate la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au fost descoperite și ridicate 3 autoturisme de lux, 11.880 de dolari, 20.915 lei și 395 de euro.De asemenea, au fost ridicate 26 de terminale mobile, un sistem DVR, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă”, explică IPJ Constanța.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au reținut 14 persoane bănuite, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

În cursul zile de 27 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a doi dintre reținuți și a luat măsura controlului judiciar, față de celelalte 12 persoane reținute.

DIICOT a formulat contestație

„Față de soluția dispusă cu privire la cele 12 persoane bănuite, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație”, mai precizează IPJ Constanța .

Amintim că, la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au pus în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, un grup infracțional organizat, format din 15 membri (din care patru angajați, în diverse funcții în cadrul unui club pentru adulți), ar fi recrutat 9 persoane vătămate, dintre care una minoră, sub pretextul angajării ca dansatoare, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în scopul obținerii de beneficii materiale”, se mai arată în comunicat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Tulcea și Port Maritim, precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Bordel camuflat într-un club de striptease

Totul se întâmpla într-un bordelul camuflat într-un club de striptease din Constanța. Taxa de intrare era de 200 de lei, iar clienții preferați erau militarii străini și navigatorii aduși la bordel de taximetriștii din Constanța care primeau comision pentru fiecare „mort” racolat și adus să comande „șampanii”.

 Bordelul a funcționat timp de un an în zona ultracentrală Constanței, în locul unei vechi crame unde pe vremuri se organizau petreceri cu lăutari. Practic, în văzul lumii. Notele de plată erau de ordinul miilor de euro, vedetă era o minoră de 17 ani dintr-o familie săracă, stripteuzele erau prostituate, ospătărița era contabila bordelului, iar patronul, Gelu Matei, discuta franc cu noile angajate despre faptul că apreciază femeile ambițioase care vor să facă bani.

Bordelul a fost închis pe 26 septembrie 2023, în urma unei mega operațiuni a DIICOT Constanța. Printre persoanele  reținute atunci se numărau patronul clubului, soția sa, mai mulți angajați, dar și taximetriștii care aduceau clienții ce „voiau să se distreze”, contra unor procente din consumația făcută de aceștia. Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile doar Matei Gelu, patronul bordelului, și Rodica Ioan, ospătărița care ținea contabilitatea clubului: ea era cea care plătea taximetriștilor cota parte a prostituatelor și care avea grijă ca „morții” (n.red.- clienții) să facă măcar o consumație minimă.   

Potrivit procurorilor DIICOT, vedeta clubului era o minoră de 17 ani, dintr-o familie săracă, preferata clienților pentru că nu se machia excesiv și își purta părul în codițe.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite