Constanța 2022: fără apă caldă, curent sau apă rece. RO-Alert, la ora 3.00

0
Publicat:

De trei săptămâni, constănțenii abonați la rețeaua de termoficare a orașului trăiesc fără apă caldă. De noaptea trecută, în mai multe zone ale municipiului s-au oprit și curentul, și apa rece.

Furtună în Constanța FOTO: Ionuț Druche
Furtună în Constanța FOTO: Ionuț Druche

Municipiul Constanța se află sub avertizare Cod portocaliu de vreme rea. Meteorologii arată că până luni, 5 septembrie, fenomenele vizate sunt averse cu caracter torențial, putându-se înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 septembrie, în jurul orei 3.00, ISU Constanța a transmis un mesaj RO-Alert prin care constănțenii erau avertizați că urmează ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. De asemenea, oamenii erau sfătuiți să evite deplasările între orele 3.00 și 4.00.

În urma fenomenelor meteorologice, mai multe locuințe au fost inundate, pompierii militari efectuând nouă misiuni pentru scoaterea apei din subsolurile unor imobile. Inclusiv la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost nevoie de intervenția ISU pentru degajarea molozului rezultat în urma lucrărilor de reparații, astfel încât apa să nu pătrundă în subsolul clădirii.

Vremea rea a făcut ca anumite zone din municipiu, precum zona Far, să rămână fără energie electrică și fără apă rece. În plus, abonații Termoficare Constanța stau de trei săptămâni și fără apă caldă după ce societatea a intrat în revizia de toamnă. Deși termenul de finalizare al lucrărilor era 1 septembrie, mulți constănțeni se plâng că furnizarea apei calde nu s-a reluat.

Comandament RAJA activat

Compania de apă RAJA SA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență ca urmare a atenționărilor meteo de cod galben și portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Pentru a acționa cu promptitudine în rezolvarea situațiilor specifice care pot apărea în funcționarea sistemelor operate, la nivelul comandamentului au fost constituite 51 de echipe de intervenție. Dintre acestea, 20 de echipe sunt pregătite să intervină în municipiul Constanța și 31 în celelalte localități din județ”, transmite RAJA.

Echipele de intervenții sunt dotate cu autospeciale, vidanje, motopompe de mare putere și autoutilitare, ce vor asigura permanența în toată această perioadă.

Problemele care pot apărea în funcționarea acestora, dar care nu țin de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (căderi de tensiune sau cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere”, adaugă RAJA.

Consumatorii care înregistrează deficiențe ale sistemului de distribuție apă potabilă sau de canalizare, pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924, pentru remedierea acestora într-un timp cât mai scurt.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite