Beach-baruri din Eforie Nord, închise de  Protecţia Consumatorilor. Ce au descoperit organele de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce au descoperit organele de control în Eforie Nord FOTO CJPC
Ce au descoperit organele de control în Eforie Nord FOTO CJPC

Patru beach-baruri din Eforie Nord au fost închise de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa întrucât erau ilegale.

O amplă acţiune de control a avut loc în Eforie Nord la operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale în zona falezei şi plajei din staţiune. 

În urma verificărilor, comisarii ANPC au aplicat 72 de amenzi contravenţionale în valoare de 407.000 de lei şi 64 de avertismente, au retras de la comercializare produsele alimentare neconforme şi au oprit temporar prestarea serviciilor a 21 de operatori economici din domeniile alimentaţiei publice şi al administratorilor de plaje.

Pentru patru dintre aceştia s-a propus suspendarea activităţii pe perioade cuprinse între 1 şi 12 luni, pentru abateri repetate, se arată în comunicat.

“În timpul controalelor, au fost depistate locaţii construite ilegal, unde se desfăşurau activităţi de alimentaţie publică, fără autorizaţii de funcţionare, fapt care a dus la oprirea activităţii şi la propunerea de emitere a unei decizii în acest sens, pentru punerea în pericol a sănătăţii consumatorilor”, se arată comunicat.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a afirmat că beach barurile construite ilegal au fost oprite de la funcţionare, acolo unde nu existau niciun fel de autorizaţii.

Astfel, printre neregulile descoperite de comisari se află lipsa autorizărilor sau avizelor de funcţionare pentru activităţile desfăşurate, proceduri nesigure în derularea activităţior de alimentaţie publică, deficienţe de informare pe etichetele produselor, lipsa traducerii în limba română a etichetelor produselor importate,  comercializarea unor jucării cu potenţial periculos pentru copii,  utilizarea în zona de bucătărie a coşurilor de gunoi fără capac.

De asemenea, echipele de control au mai constatat că nu era schimbat uleiul utilizat în zona de gătire a unor unităţi de alimentaţie publică, spaţiile utilizate în activitatea de alimentaţie publică nu erau igienizate, lipseau plasele de protecţie împotriva insectelor, alimentele erau păstrate la temperaturi neadecvate, depozitarea produselor alimentare direct pe paviment, folosirea produselor alimentare expirate, nerespectarea suprafeţei de plajă destinate ocupării cu cearşafuri. 

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Meniul zilei la două restaurante: gândaci, murdărie şi mâncare expirată. Protecţia Consumatorilor le-a închis temporar

VIDEO Saga închiderii Terasei Zorba din Neptun: plasa de muşte şi dintele spart al şefului OPC Constanţa

    

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite