VIDEO Premiere cu final neaşteptat a celor mai de succes oameni de afaceri din Cluj: a cântat preotul exorcist Pomohaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Cristian Pomohaci i-a distrat pe oamenii de afaceri din Cluj
Preotul Cristian Pomohaci i-a distrat pe oamenii de afaceri din Cluj

O gală de milioane de euro - la propriu, având în vedere că au fost prezenţi proprietarii sau directorii celor mai de succes companii din Cluj - a avut loc, ieri, într-un luxos hotel din oraş. Ştaiful evenimentului a fost ştirbit de prezenţa contestatului Cristian Pomohaci, preot şi cântăreţ de muzică populară, cunoscut pentru exorcizările pe care le face.

În strălucitoarea sală „Atena" a Grand Hotel Napoca s-au adunat, ieri, pentru câteva ore, o mare parte dintre cei mai puternici oameni din Cluj. Aproximativ o sută de persoane, oameni de afaceri, directori de companii, de instituţii publice sau de regii autonome, universitari şi oficiali ai oraşului, au participat la gala de premiere a firmelor din topul alcătuit de Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Cluj (CCIJ),  în funcţie de cifra de afaceri pe 2011. Peste 60 dintre aceştia, reprezentanţi ai celor mai de succes firme din judeţ, au primit diplome din partea CCIJ.

Milioanele din „sala de aur"
Galben auriu. Aceasta a fost culoarea care a dominat sala Atena, unde s-a desfăşurat gala: candelabre cu cristale strălucitoare, o oglindă barocă cu ramă aurie, scaune îmbrăcate în stofă galbenă şi feţe de masă din material negru, pretenţios, cu motive aurii. La aceste mese „aurite" au „stat", prin intermediul reprezentanţilor acestora, cele mai de scucces firme din Cluj: Napolact, Farmec SA, Terapia SA, Energobit, Net Brinel, ACI Cluj SA, Grup 4 Istalaţii, Vitacom, Autotransilvania, Eximtur etc.

Emil Boc, Ştefan Dimitriu şi David Ciceo

Oamenii de afaceri care fac Clujul să se învârtă
Printre reprezentanţii celor mai importante firme din judeţ, care au fost premiaţi şi s-au delectat la gala CCIJ, îi amintim pe Lucia şi Radu Morariu (proprietarii uneia dintre cele mai mari agenţii de turism din ţară - Eximtur), Mircea Turdean (directorul general al Farmec), Şerban Ţigănaş (preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, asociat la firma de arhitectură Dico&Ţigănaş), Mircia Todea ( unul dintre proprietarii Prodvinalco), Vasile Leordean (om de afaceri, fost proprietar al fabricii Flacăra), Olga Stanciu (director adjunct al Grupului Jolidon), Adriana Bodron (managing partner la firma de consultanţă IBC Focus), Adam Ambrus (directorul general al Amera Grup), Ovidiu Vîlceanu (manager la Sales Consulting).

Politica şi afacerile, la aceeaşi masă
Dintre oficialităţile prezent îi amintim pe primarul Emil Boc, Matyas Szilagyi (consulul general al Ungariei), Vakar Istvan (vicepreşedintele Consiliului Judeţean).  Au fost prezenţi şi David Ciceo (directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca), Ioan Avram (directorul Expo Transilvania), Liviu Neag (directorul Regiei Autonome de Transport Urban  Călători Cluj), Mihai Costin (directorul Direcţiei de Finanţe Cluj), fostul rector al UTCN, Radu Munteanu  şi nu în ultimul rând, gazda evenimentului Ştefan Dimitriu (preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Cluj, instituţia care a organizat evenimentul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companei de construcţii Napoca SA.

Preotul Cristian Pomohaci i-a distrat pe oamenii de afaceri din Cluj

Ce-mi plac glumele lui Vişan
Amfitrionul galei a fost maestrul Dorel Vişan. El a început prezentarea filosofic, cu mai multe citate. Şi-a „dus" invitaţii de la Plaut - cu al său „Omul e lup pentru om", apoi a „atacat" cu Seneca - „Omul este lucru sfânt pentru om" şi a încheiat, în forţă, cu Don Juan, din piesa lui Moliere: „Nimeni în ziua de astăzi nu se ruşinează". Lovitura de graţie a dat-o cu un citat din el: „Au trecut 400 de ani din momentul în care Don Juan a spus această vorbă şi nimic nu s-a schimbat".
Invitaţia primarului Boc în faţa audienţei s-a făcut printr-un banc. „Preotul dintr-un sat şi-a învăţat enoriaşele să le zică în loc de <<am păcătuit>>, <<am alunecat>>. După o verme, s-a schimbat preotul, însă femeile au rămas cu aceeaşi expresie. După două săptămâni, preotul se duce, intrigat, la primar şi-l roagă să repare podul din sat pentru că în fiecare săptămână femeile alunecă. Văzându-l că râde, primarul ştiind înţelegerea cu fostul slujitor al Bisericii, preotul nou l-a dojenit: <<Nu râdeţi, dom primar că şi primăriţa a alunecat săptămâna asta de câteva ori>>".  Vişan a îndulcit bancul pentru Boc, spunând: „sigur domnul Boc a reparat podurile".

Vezi cum i-a distrat preotul Pomohaci pe oamenii de afaceri din Cluj

Gală cu preotul exorcist

După o tură de dansuri moderne şi populare, dar şi o prezentare de modă, „cireaşa de pe tort" a venit la final, când a cântat preotul Cristian Pomohaci. Acesta este cunoscut din două perspective: este cântăreţ de muzică populară cu mai multe CD-uri lansate şi este unul dintre cei mai prolifici preoţi exorcişti din ţară. El a fost protagonistul mai multor articole de ziare şi reportaje de televiziune. La biserica ortodoxă din Moşuni - juteţul Mureş, unde slujeşte Pomohaci, sute de oameni stau la rând , în fiecare săptămână, pentru a lăsa la altar făină, ulei, vin, lumânări şi pomelnice, iar după o zi de aşteptare, să asiste la exorcizările de la miezul nopţii. Având probleme grave de sănătate, mulţi sunt dispuşi să să creadă şi să facă orice pentru promisiunea vindecării.  Ei se trec pe liste de aşteptare pentru a participa la slujba din noaptea de vineri, esenţială dacă vor să se vindece. Esenţial este şi darul pentru preot, fără acesta nu se intră în biserică. Alimentele aduse în dar le foloseşte în gospodăria impresionantă, cu oi, vaci şi porci, unde lucrează 30 de ucenici ultra-dedicaţi care locuiesc în clădiri ridicate lângă biserică.  Lumânările sunt revândute altor enoriaşi. Cei ce vor să „scape de diavol" trebuie să vină la mai multe exorcizări şi să respecte canoanele. Pomohaci şi-a lăsat sutana la biserică şi şi-a pus costumul popular la Grand Hotel Napoca. El s-a simţit în largul său printre oamenii de afaceri din Cluj. Le-a cântat melodii populare cunoscute, le-a spus glume şi a depănat amintiri cu tâlc, simţindu-se la fel de bine, ca la nunţile şi botezurile la care merge de obicei. La fel de bine s-au simţit şi invitaţii, puţinii care au mai rămas până la final, care, l-au aplaudat pe cântăreţ şi l-au ascultat cu atenţie.

Camera de Comerţ: nu am ştiut cine va veni

Horaţiu Cămărăşan, purtătorul de cuvânt al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, instituţia care a organizat gala, a precizat că nu are nicio legătură cu invitaţia lui Pomohaci: „Eu nici nu am ştiut că este invitat acest domn până nu a venit în sală. Noi am vorbit cu cei de la RATUC (regia de transport public din Cluj) care au o trupă de dansuri populare. Pomohaci a cântat în cadrul momentului RATUC. Ei l-au invitat. Noi am fi vrut să fie un nume consacrat cum ar fi Dumitru Fărcaş, nu am ştiut despre acest domn“.


Vezi un reportaj despre Cristian Pomohaci, preotul exorcist

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite