Urmaşii lui Hitler. Nepotul care l-a înfruntat pe temutul Führer şi a luptat în armata SUA contra naziştilor
0Cel mai cunoscut dintre urmaşii dictatorului este nepotul său, William Patrick. Acesta şi-a înfruntat făţiş unchiul şi a refuzat cetăţenia germană. Nu acelaşi lucru se poate spune despre fratele lui William, Heinz, care a devenit un nazist înfocat.
Chiar dacă Adolf Hitler nu a avut oficial copii, fratele său vitreg, Alois Jr., a dus mai departe numele de familie şi genetica paternală prin ce doi fii ai săi, Wiliam şi Heinz. Alois s-a căsătorit cu o irlandeză, iar din relaţia lor s-a născut, în 1911, la Liverpool, William Patrick Hitler. Wiliam avea să devină celebru mai târziu şi a decis chiar să-şi schimbe numele în William Patrick Stuart-Houston. Potrivit New York Times, el s-a mutat din 1939 în SUA. Ulterior, Willy s-a înrolat chiar în US Army pentru a lupta împotriva naziştilor în cel de-al Doilea Război Mondial.
Fratele său a devenit nazist
Alois şi-a părăsi în cele din urmă familia şi s-a întors în Germania unde s-a recăsătorit şi a mai avut un fiu, Heinrich Hitler. Heinz a intrat în graţiile lui Adolf Hitler şi şi-a adulat unchiul. Nazist convins, el a luptat pe front şi a murit capturat într-o închisoare sovietică, în timpul războiului.
William Patrick a avut un cu totul alt traseu în viaţă. Într-o primă fază a încercat şi el să se apropie de celebrul său unchi, iar în 1934 s-a dus la Hitler şi i-a cerut un loc de muncă bine plătit în Germania. A fost angajat mai întâi la o bancă, însă nu a reuşit să se adapteze, aşa că Adolf Hitler i-a oferit şi alte variante. Previzibil oarecum, relaţia dintre cei doi, nepot şi unchi, s-a degradat. Liderul Germaniei naziste i-a cerut lui Willi să renunţe la cetăţenia britanică, însă acesta a refuzat, iar prăpastia dintre ei s-a mărit şi mai mult. Speriat că unchiul său l-ar putea pedepsi pentru acest gest de frondă, el s-a întors în Marea Britanie şi a rupt legăturile cu Germania. Dar asta nu a durat prea mult, pentru că la finele anilor 30 a revenit în Germania. Se spune că între timp fusese racolat de serviciile secrete britanice şi că a făcut-o doar pentru a spiona, însă nu exista suficiente dovezi în acest sens.
A luptat în armata SUA
Între timp a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, iar Adolf Hitler era departe de a mai fi unchiul binevoitor, aşa că William a fugit pentru a doua oară din Germania. El a ajuns în SUA unde a devenit o persoană apreciată. Willy a susţinut o serie de conferinţe despre liderii Germaniei naziste şi chiar s-a înrolat în forţele navale, în anul 1944, cerând să fie trimis pe front. Rănit, el a fost decorat şi a ieşit din armată, după care s-a căsătorit cu o cetăţeană americană de origini germane şi a trăit până în 1987, când a murit la vârsta de 76 de ani, în Long Island.
Strănepoţii lui Adolf Hitler
William a avut patru fii începând cu anii 50. Primul a fost Alexander Adolf, al doilea era Louis, al treilea Howard. Ultimul dintre ei, Brian, s-a născut în 1965 şi este şi în prezent un prosper om de afaceri.
Pe lângă cei patru strănepoţi, se pare că Adolf Hitler mai are şi alţi urmaşi. Conform The Huffington Post, Philippe Loret, care pretinde că este strănepotul Fuhrerului, susţine că tatăl său, Jean Marie, s-ar fi născut în 1918, în urma unei aventuri între Hitler şi Charlotte Lobjoie.
Nu este exclus ca temutul dictator să aibă şi alţi urmaşi care nu au ieşit până acum în lumina reflectoarelor. La o simplă căutare pe Pagini Albe din SUA apar numeroase persoane care poartă numele Hitler, despre care nu se ştie nimic sau aproape nimic.