S-a inventat piftia pentru vegetarieni. Cum se prepară
0
Mulţi vegetarienii şi mulţi dintre cei care ţin post în această perioadă tânjesc după o piftie făcută ca la carte acum, în sezonul rece. Deşi puţini ştiu, există o soluţie în acest sens: piftia vegetală.
Reţeta este destul de simplă, iar ingredientele nu sunt dintre cele mai scumpe. Timpul necesar pentru a prepara această mâncare este relativ scurt, pentru că, în realitate, mai mult durează aşteptarea pentru ca piftia să se închege decât pregătirea sa.
Ca ingrediente este nevoie de un dovlecel, trei sau patru morcovi, un ardei gras, o ceapă şi o jumătate de ţelină. Pe listă mai trebuie adăugate o conserva cu porumb dulce, o legătură de pătrunjel, câţiv căţei de usturoi şi trei pliculeţe de gelatină. Nu în ultimul rând, nu trebuie uitat nici de sarea şi piperul fără de care nicio mâncare nu are gust.
Cum se prepară
După ce se spală şi se curăţă bine, se taie dovlecelul, ardeiul, ţelina, morcovii şi ceapa, ideal sub formă de cubuleţe, apoi se pun la fiert într-un vas cu trei litri de apă. Apoi, se strecoară legumele şi se lasă supa rezultată la răcit, timp în care se adaugă usturoiul pisat, gelatina şi pătrunjelul tocat cât mai mărunt.
Odată strecurată, supa se pune din nou la fiert până când va da în clocot. Atunci se aşează legumele din supă în farfurii sau în vase speciale, se adaugă porumbul şi se toarnă peste fiecare din supa fiartă.
După ce se pun iniţial la răcit la temperatura camerei sau pe balcon, vasele se lasă la frigider timp de aproximativ două sau trei ore, până când totul este închegat. Din acest moment se poate spune că masa este gata şi poate fi servită. Ca un avantaj, piftia vegetală poate fi servită alături de o salată cu roşii şi castraveţi sau cu murături, în funcţie de preferineţele fiecăruia.