Foc la Kazan. Circa 100 de pompieri au participat la stingerea incendiului la un depozit de instalații VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depozitul de instalații Kazan din Cluj-Napoca a luat foc în dimineața de joi, 15 februarie 2024, iar degajările de fum au determinat ISU să emită o avertizare prin sistemul RO Alert.

Depozitul de instalații a ars din temelii. FOTO: ISU Cluj
Depozitul de instalații a ars din temelii. FOTO: ISU Cluj

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 7.30. O hală în care funcționa depozitul de instalații Kazan de pe Calea Baciului, Cluj-Napoca, a luat foc și degaja un fum gros vizibil din tot orașul. 

„Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au intervenit în cursul dimineții de joi, 15 februarie, pentru a stinge un incendiu care a cuprins o hală situată la intrare în localitatea Baciu. Primul apel la numărul unic de urgență a venit la ora 07:33, iar la fața locului s-au deplasat echipajele de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca. Mai exact, primele 3 autospeciale au sosit la locul intervenției la ora 07:44 în condiții de trafic aglomerat. În acel moment, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la întreaga hală, de aproximativ 650 de metri pătrați”,  au precizat reprezentanții ISU Cluj

Concomitent, s-au deplasat spre locul solicitării forțele de la Detașamentele 2 Cluj-Napoca și Turda. Suplimentar, au fost solicitate câte o autospecială de la ISU Bihor și ISU Sălaj. În cele din urmă, nu  a mai fost necesară intervenția colegilor din județele învecinate, întrucât pompierii clujeni au localizat rapid incendiul.

Pe parcursul intervenției nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Fumul dens a determinat avertizarea prin RO alert a clujenilor. FOTO: Vakarcs Lorand
Fumul dens a determinat avertizarea prin RO alert a clujenilor. FOTO: Vakarcs Lorand

Pagube: geamurile imobilului și materialele din hală

„Echipajele noastre au lucrat simultan, pe mai multe sectoare, pentru localizarea și stingerea incendiului, respectiv protejarea imobilelor din vecinătate. Spre exemplu, la numai cinci metri distanță de hala afectată era situat un imobil pe trei niveluri, pe care pompierii l-au protejat în totalitate, fără a se înregistra pagube”, arată sursa citată.

S-a reușit de asemenea protejarea blocului de locuințe, pe cinci niveluri, aflat la 15 metri de hală.

În acest caz, pagubele se rezumă doar la geamurile imobilului, ca urmare a căldurii intense. Pe de altă parte, vântul puternic a îngreunat intervenția și a favorizat flăcările.

Din cauza degajărilor de fum, s-a emis un mesaj de avertizare către populație prin sistemul RO-Alert. Au ars materialele depozitate în interiorul halei, cum ar fi instalații sanitare, termice, electrice și diferite utilaje

 La misiune au participat aproape 100 de pompieri

La misiune au luat parte 6 ofițeri, alături de 72 de subofițeri și 11 soldați, care au încadrat 7 autospeciale cu apă și spumă, 2 autospeciale pentru intervenții și salvări de la înălțimi, alături de o ambulanță SMURD, trimisă preventiv. Misiunea s-a încheiat la ora 13.30, după ce ultimele echipaje au lichidat focarele ascunse și au înlăturat efectele negative ale incendiului. 

„Referitor la obiectivul amintit, facem precizarea instituția noastră a emis o autorizație de securitate la incendiu în anul 2016, iar inspectorii de prevenire verifică în prezent dacă au fost respectate aspectele specificate în documentație. Cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul este în curs de cercetare”, au arătat reprezentanții ISU. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite