Doar 14.000 de lei costă să ciocneşti două trenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotiva şi un vagon s-au făcut armonică Foto: Mihai Bacalu
Locomotiva şi un vagon s-au făcut armonică Foto: Mihai Bacalu

Impiegatul Aurel Berchişan, care a adormit la post cauzând astfel un accident feroviar, plăteşte daune de circa 3.500 de euro şi îşi poate vedea de treabă.

Aurel Berchişan a fost condamnat astăzi de Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă de trei ani de zile cu suspendare, pentru semnalizare falsă şi producerea de pagube la Calea Ferată. Magistraţii au mai decis că vinovatul mai trebuie să achite CFR-ului suma de aproape 14.000 lei, pentru avarierea mai multor vagoane şi a unei locomotive.

Berchişan se afla în gara Baciu, judeţul Cluj, de serviciu, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2006, când un personal care a găsit semnalul de presemnalizare deschis a izbit din spate un marfar, staţionat la intrarea dinspre Huedin. Impiegatul a fost acuzat că a oprit marfarul la intrarea în gară şi că nu a semnalat personalului care venea acest lucru. Norocul a făcut ca în personal să fie puţine persoane. Câteva vagoane au fost distruse, iar pe un fir nu s-a putut circula timp de 24 de ore. CFR-ul a raportat avarii de peste 250.000 lei. Unul din mecanici a acuzat fracturarea unui deget.

Pe parcursul procesului, Berchişan a acuzat CFR pentru faptul că vagoanele erau vechi şi că nu erau asigurate. Acesta îşi recunoaşte vina de a fi adormit, dar spune că nu i se pare normal să fie singurul responsabil pentru acest eveniment.

Instanţa l-a obligat pe Berchişan, în solidar cu SN CFR Sucursala Regională Cluj, să achite 13.864 lei SN CFR Marfă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite