Cum explică istoricii interesul pentru documentarul despre daci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt istoric, Mihai Bărbulescu, membru corespondent al Academiei Române, susţine că filmul „Dacii - Adevăruri tulburătoare" are o audienţă atât de mare fiindcă publicul nu e şcolit suficient şi susţine că educaţia precară se face vinovată pentru dorinţa de senzaţional a unei părţi a publicului românesc.

Despre filmul „Dacii - Adevăruri tulburătoare" istoricii au afirmat că nu vine cu nimic „tulburător", ci aduce , din nou, în atenţie, o teorie din secolul al XIX-lea legată de originea românilor.

EDITORIAL Dacii sunt cool, noi cum suntem?

Dacă istoricul Ioan Piso afirma că autorii filmului „vorbesc despre lucruri de care nu au habar", un alt nume de referinţă în domeniu, profesorul dr. Mihai Bărbulescu, membru corespondent al Academiei Române, susţine că acest film hrăneşte setea de senzaţional a publicului român şi că audienţa mare a documentarului e o consecinţă a actualului sistem de învăţământ.

VIDEO „Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012“: un film documentar, vizionat de sute de mii de români, răstoarnă toată istoria noastră

Istoricii clujeni nu comentează documentarul care susţine că dacii şi romanii au strămoşi comuni

Un oraş cât Bucureştiul zace sub Sarmizegetusa

„Nu consider că trebuie să-mi pierd timpul polemizând cu medici, generali în retragere şi alţi „specialişti" de aceeaşi factură. Faptul că filmul are o audienţă uriaşă la public nu mă miră: lumea cu şcoală puţină, urmarea sistemului de învăţământ din România, este avidă de senzaţional ieftin", afirmă Mihai Bărbulescu.

Zoe Petre desfiinţează teza "dacologilor": Tezele tracomane răspundeau trufiei primare a lui Nicolae Ceauşescu


Istoricul Ioan Piso: „Sunt bazaconii comunistoide sau fascistoide care apar periodic în peisajul nostru subcultural“

Mihai Bărbulescu este specializat pe Istoria şi arheologie Daciei Romane, e membru corespondent al Academiei Române, directorul Accademia di Romania din Roma şi directorul Institutului de Studii Clasice al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Niciunul dintre compatrioţii noştri nu are un stră-străbunic dac de care să-şi amintească”

Sintagma «strămoşii noştri daci» ar trebui discutată

Dacomania sau cum mai falsificãm istoria

Mitul strămoşilor în „epopeea naţională“: Dacii, Columna şi Burebista

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite