Candidaţii pentru Colegiul 4 Cluj
0
În Colegiul 4 Cluj Camera Deputaţilor ((Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbul Rotund - Gruia) se „luptă“ Irimie Popa (USL), Adrian Gurzău (ARD), Kinizsi Zoltan (UDMR, fost consilier al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, între 2009 şi 2011), Soos Sandor Laszlo ( PPMT), Letfalvi Hunor (PPDD) şi Ioan Conţ (PRM).
La Colegiul 4 Cluj Senat (Turda - Huedin - zona de munte), „bătălia“ se dă între Alexandru Cordoş (USL), Ioan Cristian Haiduc (ARD), Vakar Istvan-Valentin (UDMR), Szasz Peter-Zsolt (PPMT), Ioan Niculescu (PPDD) şi Mihai Iurian (PRM). Pentru a afla în ce colegiu vei vota, intră pe harta electorală interactivă de pe adevarul.ro.
Irimie Popa
Este conferenţiar universitar la FSEGA, membru în trei organisme profesionale reprezentative: Camera Auditorilor Financiari din România, Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România respectiv Camera Consultanţilor Fiscali din România.
Are drept crez o idee a politicianului Winston Churchill - „Morala muncii: În război - hotărâre. În înfrângere - sfidare. În victorie - mărinimie. În pace - bunăvoinţă“.
Potrivit declaraţiei de avere, Irimie Popa are anual venituri brute de circa 290.000 de lei. Nu a îndeplinit nicio funcţie în administraţia locală. Este membru PSD de la sfârşitul lui 2008. A mai fost membru în PDSR în 1993, dar s-a retras la scurt timp. Irimie Popa a coordonat proiecte cu fonduri europene prin care sute de clujeni şi-au găsit un loc de muncă.
Adrian Gurzău
“Sunt unul dintre cei mai tineri deputaţi din Parlamentul României, din partea Partidului Democrat-Liberal. În anul 2004, când l-am înlocuit pe Emil Boc în Camera Deputaţilor după ce domnia sa devenise primar al Clujului, aveam doar 27 de ani. Terminasem facultatea de teologie, aveam o vechime de câţiva ani în partid şi multe planuri de viitor“, se prezintă Adrian Gurzău pe site-ul de campanie.
Membru PDL de 17 ani, acesta a fost deputat de Cluj în perioada 2008-2012. Este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL.
Numele său, alături de al colegului de partid Petru Călian, dar şi al unor oameni de afaceri şi patroni de cluburi din Cluj apar într-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, în care o femeie, administrator al unui club, a fost trimisă în judecată fiindcă ar fi obligat tinere să se prostitueze.
Conform dosarului, consilierul judeţean Mihai Szeplecan a declarat procurilor DIICOT că un alt deputat PDL, Adrian Gurzău, ar fi fost client al localului, Gurzău fiind teolog de formaţie.
"Alte persoane pe care le cunosc şi ştiu că au fost clienţi la Nana Club sunt Gurzău Adrian (în prezent deputat PDL - n.r.), care era consilier local al municipiului Cluj-Napoca şi membru al Partidului Democrat", susţinea, la vremea aceea, Szeplecan, citat de hotnews.ro.
Alexandru Cordoş
Este preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Cluj, din 2008. A deţinut şi un mandat de consilier local în Cluj-Napoca între 2004 şi 2008, director la Grupul Ţiriac - RMB Inter Auto (2003-2008), membru în Biroul de Conducere al Asociaţiei Patronilor Cluj (2001-2004), director în cadrul Prefecturii Cluj (2001-2003).
Potrivit declaraţiei de avere, Cordoş obţine anual venituri de circa 51.000 de lei. Mai deţine o colecţie de bijuterii de 6.000 de euro.
Ioan Cristian Haiduc
De profesie inginer prelucrări metalurgie, Ioan Cristian Haiduc a deţinut, în administraţie, două mandate de consilier local din partea PDL la Câmpia Turzii (2004-2008, 2008-2012). Are un venit anual de circa 49.000 de lei, la care se adaugă aproximativ 15.000 de lei din investiţii.