Candidaţii pentru Colegiul 2 Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Buda, candidatul ARD la Camera Deputaţilor. FOTO: Adevărul
Daniel Buda, candidatul ARD la Camera Deputaţilor. FOTO: Adevărul

La colegiul 2 Senat, lupta se dă între Laszlo Attila – (UDMR), Călin Ovidiu Vasile (ARD) şi  Rădulescu Şerban (USL). La colegiul 2 Camera Deputaţilor, candidaţii cu cele mai mari şanse sunt Cătăniciu Steluţa (USL) şi Buda Daniel (ARD).

La colegiul 2 Senat, care cuprinde cartierele Gheorgheni- Andrei Mureşanu - Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbu Rotund – Gruia, candidează Laszlo Attila – (UDMR), Călin Ovidiu Vasile (ARD),  Rădulescu Şerban (USL),  Gergely Balazs (PPMT),  Dănilă Augustin (PPDD), Avram Ioan (PRM).

Chirurgul de pe strada ta

Şerban Rădulescu, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară în cadrul Clinicii Chirurgie II, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, a avut o carieră politică vastă, începând cu PNŢCD (1993 – 2007), apoi a condus CDR  Cluj în perioada 1996 – 2000. În PDL a intrat în 2007 şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte PDL Cluj între  decembrie 2010 – mai 2011. Apoi a trecut la PC, unde a fost preşedintele filialei Cluj din iunie 2011 şi până în prezent. El a candidat la Primăria Cluj-Napoca în anul 2000.

Cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău 

Fin de profesie 
 

Ovidiu Călin şi-a început cariera politică în PSDR, apoi a ajuns în PRM, alături de Gheorghe Funar. Evoluţia lui în politică a fost stâns legată de cea a naşului său, Petru Călian, fost PRM-ist şi el, actual parlamentar PDL. În 2004, Călian a fost ales consilier local, iar Ovidiu Călin a devenit consilier judeţean. Ulterior, Călian a devenit deputat. Cei doi au intrat, tot împreună, în PC. Ovidiu Călin a ajuns, în 2006, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei tot cu ajutorul naşului.  Mandatul său a durat deoar câteva luni. După ce PC a ieşit de la Guvernare, Călin şi Călian au virat spre PDL. Aşa a obţinut Călin mai multe funcţii în Cluj: în 2009 a fost director la Inspectoratul Teritorial de Muncă, apoi în 2011, a condus Sucursala Cluj a Poştei Române. El are la activ două mandate de consilier judeţean. Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Călin a avut afaceri în construcţii şi a deţinut un local în central oraşului.  


Viceprimarul de pe strada ta 


Medic de profesie, Laszlo Attila (48 de ani) a fost viceprimar al municipiului Cluj-Napoca din 2008 şi până în această primăvară, când locui i-a fost luat de un alt candidat din partea UDMR. Deşi a ocupat postul în perioada în care la primărie era Sorin Apostu, edilul care se este judecat acum pentru fapte de corupţie, de numele lui Laszlo nu se leagă niciun scandal major. Una dintre principalele atribuţii pe care le-a avut a fost gestionarea dosarelor de retrocedare a imobilelor confiscate de comunişti, o problemă delicată având în vedere că în ultimii ani autorităţile autergiversat aceste aspecte. Totuşi, Laszlo are o plângere penală din partea Polus Real Estate pentru frauda, luare de mită şi spălare de bani. Motivul, Attila, alături de primarul Sorin Apostu şi consilierii locali " au luat ilegal şi fără voia acţionarilor majoritari decizia de reconversie a unui proiect de construire a unui cartier într-unul de construire a unui parc fotovoltaic, care a adus firmei un prejudiciu de 30 de milioane de euro". Această manevră ar fi fost făcută în beneficiul finanţatorului clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany. Plângerea a fost depusă la începutul anului, însă nicio persoană nu a fost audiată.

Avocata cu 12 apartamente

La colegiul 2 Camera Deputaţilor, care cuprinde cartierele Mănăştur şi Zorilor, candidează Cătăniciu Steluţa (USL), Buda Daniel (ARD), Peter Istvan (UDMR)

Matis Jeno (PPMT), Platon Mihai Ionuţ (PPDD) şi Maja Cornel (PRM). Steluţa Cătăniciu, de profesie avocată, a fost unul dintre cei mai activi consilieri locali ai PNL în mandatul 2008-2012. Ea a fost din 2003 până în 2008, membru al PDL Cluj. În urma unei neînţelegeri cu conducerea democrat-liberalilor, Cătăniciu a trecut în tabăra PNL. Ea a fost printre puţinele voci din opoziţie care au criticat politica urbanistică şi monopolul pe care PDL l-a avut în primăria Cluj-Npoca în timpul mandatului lui Sorin Apostu. În calitate de şef  de campanie al PNL Cluj, Cătăniciu, a fost audiată, în august, la sediul DNA Cluj ca martor în dosarul referendumului. „Sunt martor într-un proces care nu are nu ştiu ce miză, este un dosar pe rolul Parchetului, ce m-a întrebat nu pot să vă spun, pentru că eu sunt şi avocat şi ştiu că anchetele sunt secrete până dosarul ajunge în instanţă. Am fost director de campanie, responsabil politic a fost Horea Uioreanu. Raportat la modul în care am interacţionat cu invinuiţii, nu cred că există nici o probă că s-ar fi întâmplat astfel de lucruri, eu nu cunosc ca în sediul PNL să se fi întâmplat lucrurile de care sunt acuzate persoanele învinuite în acest dosar", a precizat aceasta. Cătăniciu deţine alături de soţul ei, Marius Cătăniciu, care a fost director la mai multe instituţii publice din Cluj, nu mai puţin de 12 apartamente, 10 în comuna Floreşti, şi două în Cluj-Napoca. 

Daniel Buda, omul cu reforma

Buda Daniel (ARD), preşedintele PDL Cluj, avocat de profesie, a fost unul dintre principalii artizani ai reformei în Justiţie, prin prisma postului său în Comisia Juridică a Deputaţilor, comisie al cărei membru a fost din 2004 şi pe care a condus-o din 2008 şi până în prezent. El a fost preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, preşedinte al Comisiei specială comune pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă, a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă şi preşedinte al Subcomisiei de Cod civil şi Cod de procedură civilă. În această perioadă au fost adoptate Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi Codul de Procedură Civilă şi a fost promovată Legea Micii Reforme în Justiţie. Numele lui a apărut, pe surse, în mai multe scandaluri locale , prin prisma faptului că a coordonat tot ceea ce a însemnat activitatea demnitarilor PDL din Cluj, dar nu a fost niciodată  chemat nici măcar la audieri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite