Târg de Sfânta Maria în weekend, la Muzeul Satului din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg la Muzeul Satului în weekend FOTO Adevărul
Târg la Muzeul Satului în weekend FOTO Adevărul

Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria, un eveniment care îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Vizitatorii pot întâlni, la târg, meşteri populari, colecţionari şi artişti plastici şi pot realiza obiecte în cadrul atelierelor de modelaj în lut, confecţionat obiecte cu seminţe din fructe şi legume, precum şi din fibre textile, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11,00, va fi pus în scenă musicalul "Înşir'te mărgărite", de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricăi Petrovici, adaptare Ivona Cristescu, după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu, spectacol pentru copii oferit de Teatrul Muzical Ambasadorii, ce desfăşoară primul parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în cadrul programului SAMER (Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României). Un bilet de intrare la târg costă 15 lei pentru un adult, 8 lei pentru un pensionar; 4 lei pentru un elev sau student.

Preţul participării la atelierele de creaţie este de 20 lei pentru participant. Înscrierile pot fi făcute online, la programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Vă mai recomandăm şi:

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

Beniamin a murit încercând să-şi apere logodnica de atacul unui boschetar. Agresorul i-a înfipt cuţitul în inimă

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite