Program special de vizitare al muzeului  „Grigore Antipa” în 15 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Grigore Antipa are program special de vizitare pe 15 august FOTO Adevărul
Muzeul Grigore Antipa are program special de vizitare pe 15 august FOTO Adevărul

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este deschis sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, ultimul vizitator va intra la ora 19.00.  Două expoziţii temporare sunt incluse în circuitul de vizitare al muzeului.

„De ce ne rabdă Pământul? Expoziţie - argument la Muzeul Antipa” propune vizitatorilor o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care şi-au lăsat amprenta în ştiinţa, economia şi arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuşi şi Nicolae Georgescu-Roegen.

Expoziţia recuperează, în mod inedit, concepte şi viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiţie în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar şi) astăzi în avangardă.

Vizitatorii pot explora, prin intermediul dioramelor artistice dedicate celor trei personalităţi, modul în care cultura tradiţională informează şi clădeşte noţiuni devenite astăzi indispensabile pentru dezvoltarea pe termen lung, într-un mod sustenabil. Opera de o viaţă a celor trei a generat, în ultima sută de ani, valoroase puncte de plecare pentru noi priorităţi ale lumii actuale, de la economia ecologică sau economia circulară la preocuparea pentru epuizarea resurselor. Trecerea la un trai în armonie cu Planeta presupune înţelegerea şi asumarea principiilor dezvoltării unei societăţi durabile, iar schimbarea comportamentelor este facilitată de cultură.

Expoziţia temporară „#4Rusia - file din natură” transpune în imagini fascinante biodiversitatea din ţinuturile îndepărtate şi sălbatice ale Rusiei. De la „Lumea subacvatică”, secţiunea care surprinde viaţa locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoşi ori moluşte inofensive, până la „Microunivers”, care suprinde în detaliu graţia şi organizarea complexă a unei lumi greu de văzut cu ochiul liber, fotografiile reflectă momente unice din viaţa animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural.

Grupate în 11 secţiuni, fotografiile expuse în holul central al Muzeului Antipa au ca obiectiv principal acela de a atrage atenţia asupra problemelor care ameninţă patrimoniul natural, istoric şi cultural al Rusiei. 

Vă mai recomandăm şi:

Relaţia marelui savant Grigore Antipa cu monarhii români: „Un om neobişnuit de mic la stat, rotund, jovial şi plin de înţelepciune“

Marea iubire a lui Grigore Antipa. Era nedespărţit de soţia sa, Alina, care la moartea lui s-a sinucis

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite