Cum tai şi cureţi rapid o rodie de coajă. De ce este considerată un super-aliment VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodia, un furct cu multe vitamine FOTO bucataras.ro
Rodia, un furct cu multe vitamine FOTO bucataras.ro

Considerate în Antichitate "roadele din paradis", rodiile sunt fructe bogate în vitamine, antioxidanţi şi fibre şi cu foarte puţine calorii. Valoarea nutriţională a unei rodii face din acest fruct un "super-aliment". Provocarea vine însă atunci când trebuie curăţată de coajă.

Atunci când cumpărăm rodii este indicat să le alegem pe cele mai grele şi cu coaja strălucitoare, astfel ne asigurăm că fructele sunt coapte. Acest lucru este important deoarece după culegere rodiile nu se mai coc.

Rodia este bogată în antioxidanţi, vitamina C (o rodie conţine aproape 20% din necesarul unui om adult), vitamina K, vitamina B, vitamina A, potasiu, proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Rodia este, de asemenea, bogata în alte minerale, inclusiv fier, calciu, magneziu, fosfor şi, în cantitate mai mică, mangan şi zinc. Conţine puţine calorii: aproximativ 60 Kcal la 100 grame de fruct.

Rodia are o acţiune şi împotriva cancerului, ajută la inhibarea formării de metastaze şi reducerea radicalilor liberi. Antocianinele conţinute în sucul de rodie sunt capabile de a efectua o acţiune de protectie împotriva razelelor UV. Sucul poate ajuta, de asemenea, la obţinerea unui sânge mai subţire, reducând riscul de ateroscleroză, şă ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Consumarea rodiei în mod regulat ajută la reducerea colesterolului, lupta împotriva obezităţii, îmbunătăţeşte starea generala şi este, de asemenea, indicată pentru pacienţii cu dializă.

Sucul proaspăt de rodie este una dintre cele mai gustoase băuturi iar efectele sale benefice sunt nepreţuite: îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne acumularea de colesterol pe vasele sanguine, stopând astfel apariţia aterosclerozei, luptă cu radicalii liberi care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii şi este un aliat al femeilor însărcinate, prin conţinutul ridicat de acid folic, compus care ajută la prevenirea defectelor neurologice ale fătului.

Vă mai recomandăm şi:

Cum se explică super-apetitul bucureştenilor pentru vaccinarea anti-COVID

Situaţia epidemiologică riscă să scape de sub control. Cum ar trebui să reacţioneze autorităţile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite