Cum faci cea mai bună ciorbă de zarzavat, preparatul care „spală“ grăsimea depusă de sărbători. Secretul mâncării delicioase
0Detoxifierea după mesele copioase de sărbători, bogate în grăsimi şi prăjeli, este la îndemâna oricui. Există remedii naturale care fac minuni în caz de greaţă, balonare, indigestie şi care stimulează tranzitul intestinal. O ciorbă acră de zarzavat este cea mai sănătoasă variantă.
Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com, găteşte de când se ştie ciorbă de zarzavat. Mâncarea este binevenită oricând: după sărbători, vara când sunt călduri toride sau în zilele de post când nu se consumă carne. Reţeta este simplă şi delicioasă.
Ingrediente:
3 cepe medii
3 ardei de care or fi, roşii, verzi, galbeni
3 morcovei
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
un dovlecel mare
o mână de boabe de mazăre congelate
o mână de păstăi verzi
o legătură pătrunjel verde
o legătură leuştean verde
câteva tije de ţelină
500 gr. cartofi
400 ml. borş
3 linguri de ulei,
3 roşii decojite
sare dupa gust
3 ouă pentru dres
Mod de preparare:
Se pune la foc o oala cu vreo 2 litri de apă. Se toacă zarzavatul. În paralel cu oala care fierbe, se pun la sotat într-o tigaie cele 3 linguri de ulei, ceapa tocată şi rădăcinoasele. Se lasă doar până sticlesc şi apoi se adaugă în oala care deja a dat în fiert.
După cinci minute se adaugă în oală şi cartofii, dovleceii, mazărea, păstaile verzi, ardeiul, tijele de ţelină şi cele de la leuşteanul pe care-l vom adauga la final şi puţină sare.
Se lasă să fiarbă la foc mic, timp în care se decojesc şi se toacă roşiile. După vreo 10 minute adăugăm şi roşiile şi lăsăm să fiarbă în continuare.
Când considerăm ca s-au fiert suficient de bine toate, adăugăm şi borşul, potrivim gustul de sare şi lăsăm să dea în fiert. La final se drege cu 3 ouă, bătute cu furculiţa. Am mai lăsat să clocotească un minut şi am stins focul. Am adăaugat verdeaţă tocată şi gata ciorba noastră cu de toate! Se poate servi cu ceapă frecată cu sare, cu ardei iute şi cu multă poftă!", spune gospodina.
Vă recomandăm şi:
Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi
Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului