Cei mai puternici antioxidanţi care curăţă colonul intoxicat. Ce alimente ajută la eliminarea reziduurilor din organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varza murată, un medicament natural FOTO Adevărul
Varza murată, un medicament natural FOTO Adevărul

“Moartea începe în colon”, afirmă Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Optând pentru unele alimente care favorizează tranzitul şi consumând multă apă, nu rişti să ajungi într-o astfel de situaţie.

Pentru a avea un sistem imunitar puternic este necesar să eliminăm toxinele din organism, optând pentru metode care favorizează tranzitul intestinal.

Cinci alimente care favorizează tranzitul:

1. Fructele uscate. Consumă smochine uscate, prune uscate sau proaspete, curmale şi stafide, acestea sunt foarte eficiente când vine vorba de constipaţie. Au efect laxativ şi accelerează tranzitul intestinal.

2. Leguminoasele, bogate în fibre. Cunoscute şi sub numele de legume uscate, leguminoasele sunt acele plante cultivate cu scopuri alimentare pentru boabele sau păstăile care se formează în ele. Din familia leguminoaselor fac parte mazărea, fasolea uscată (fasolea roşie, albă, neagră), linte (verde, roşie, neagră). Introdu-le în alimentaţia de zi cu zi.

“Fibrele conţinute de legume ajută la prevenirea cancerului de colon. Cel mai bine este să mâncaţi, pe cât posibil, legume proaspete, neprocesate. Varza este o legumă care ne scapă de multe probleme. Consumul de varză este un panaceu într-o multitudine de boli, de asemenea varza reduce riscul de apariţie a cancerului vezicii urinare, de prostată, la sân, pulmonar, de colon şi uterin”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

3. Fulgii de ovăz favorizează tranzitul. Sunt bogaţi în fibre şi amestecaţi cu puţină apă funcţionează ca un veritabil burete intestinal.

4. Varza murată este cel mai simplu tratament. Conţinutul de fibre alimentare şi minerale rămâne intact şi îmbunătăţeşte digestia, mai ales a digestiei proteinelor şi a grăsimilor. Aceasta explică de ce varza murată este un aliment nelipsit de la mesele cu mâncăruri grele, pentru că ajută digestia şi metabolismul.

5.  Mierea, purgativ eficient. Se consumă o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol.

"Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon determină slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni şi asupra căilor respiratorii superioare(angină, sinuzită, rinită, otită) şi asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele având originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sanguină, se fixează în ţesuturi şi intoxică progresiv ţesutul cerebral”, explică medicul. 

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite