Călăraşi: 315 maşini oprite în trafic de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 14-20 februarie, Organizaţia Poliţiilor Europene (TISPOL), a desfăşurat campania preventivă TRUCK.

Acţiunea poliţiştilor a urmărit combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi efectuarea transporturilor rutiere de către conducătorii auto care execută transporturi comerciale de mărfuri (inclusiv cele periculoase) pe rute interne şi internaţionale.

Au fost oprite şi controlate 315 autovehicule înmatriculate în România şi în alte state. 78 de autovehicule au prezentat diverse nereguli. Organele de control au interzis deplasarea a trei dintre acestea din cauza problemelor constatate.

Poliţiştii au verificat autovehiculele destinate transportului de mărfuri şi călători, în ceea ce priveşte existenţa documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie şi a prevederilor privind inspecţiile tehnice periodice, precum şi a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini.

Pe 16 februarie 2011, pe raza Oraşului Lehliu Gară, a fost depistat Claudiu G., de 30 ani, din Oraşul Budeşti, care conducea o autoutilitară cu masa totală de 5,2 t, fără să deţină certificat de competenţă profesională şi fără asigurare obligatorie de răspundere civilă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G. 109/2005 privind transporturile rutiere şi Legii 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România. A fost luată şi măsura de reţinere a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Au fost împărţite şi fly-ere, realizate de Serviciul Rutier Călăraşi, cu programul acţiunii TISPOL – TRUCK şi factorii de risc identificaţi în urma accidentelor în care au fost implicate astfel de autovehicule.

   

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite