Viscolul ține închise două drumuri naționale de la Curbura Carpaților. Efectele urgiei, surprinse de camera de bord VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două sectoare de drum naţional din Buzău şi Vrancea sunt închise luni dimineaţă, 6 februarie, din cauza viscolului. Cea mai afectată zonă din județul Buzău este cea dintre Râmnicu Sărat și limita cu Brăila.

Viscolul continuă să fie puternic în câmpia Râmnicului, la Curbura Carpaților, după cum se observă și în imaginile filmate dintr-un utilaj de deszăpezire care acționează între localitățile Râmnicelu și Balta Albă din Buzău.

Drumul național DN22, între Râmnicu Sărat și Brăila, rămâne închis pe raza teritorială a județului Buzău, chiar dacă drumarii s-au mobilizat pe această șosea și au reușit să străpungă troienele de zăpadă.

Prefectura Buzău anunță că pe tronsonul Boldu - Balta Albă mașinile serviciilor de urgență au acces. De asemenea, se poate circula cu antemergător pentru rezolvarea unor situații neprevăzute.

Drumul național DN22 Râmnicu Sărat - Brăila este închis de sâmbătă, 4 februarie, ca urmare a intensificării viscolului care a troienit zăpada și a scăzut vizibilitatea.

Potrivit autorităților, traficul este restricţionat pentru maşinile de mare tonaj, pe două drumuri din Buzău şi Brăila.

Drumuri naţionale cu circulaţia închisă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

- DN 22 Râmnicu Sărat, judeţul Buzău - limita cu judeţul Brăila;

- DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea.

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone):

- DN 22 limită judeţul Buzău – municipiul Brăila.

Trafic restricţionat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

- DN 2C Costeşti, judeţul Buzău – limită cu judeţul Ialomiţa.

Codul galben de viscol expiră luni seară, 6 februarie, astfel că polițiștii le recomandă șoferilor să plece la drum doar dacă deplasările nu suferă amânare.

Pe porţiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu vireze şi să frâneze în acelaşi timp. Este de evitat acționarea bruscă a frânei şi a mecanismelor de direcţie, pentru a nu intra în derapaj.

Autoturismele trebuie să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Șoferii care nu respectă aceste obligații sunt pasibili și de sancțiuni contravenționale, pe lângă riscul cel mai mare - acela de a fi implicați în evenimente rutiere ce le-ar putea pune în pericol siguranța sau chiar viața.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite