Intervenție a polițiștilor buzoieni pentru scoaterea a cinci mașini blocate în nămeți VIDEO

0
Publicat:

Salvarea a cinci șoferi și a pasagerilor acestora din mașinile rămase înzăpezite pe două drumuri județene a fost una dintre intervențiile polițiștilor buzoieni în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În județul Buzău se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor, fără să fie raportate evenimente deosebite până la acest moment, transmite IPJ Buzău. Echipajele rutiere, dar și întreg dispozitivul de ordine publică au acționat, în noaptea de 4 spre 5 februarie 2023, pentru monitorizarea traficului și prevenirea evenimentelor rutiere negative.

În urma apelurilor la 112 prin care mai multe persoane au cerut ajutorul, deoarece erau blocate în nămeți, polițiștii însoțiți de echipe cu utilaje de deszăpezire au intervenit pe drumurile DJ 203M și DJ 216, unde cinci autoturisme nu au mai putut înainta. Salvatorii au reușit să ducă într-un loc sigur cele 11 persoane aflate în mașini.

Totdată, polițiștii au avut în vedere și prevenirea și combaterea accidentelor rutiere din cauza nerespectării limitei legale de viteză în condițiile meteo nefavorabile.

În timpul activităților, polițiștii au depistat pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Galați, al cărui autoturism a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 131 km/h.

Pentru că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactiate a alcoolemiei.

Polițiștii vor acționa în continuare pe arterele rutiere sau în zonele unde s-ar putea forma blocaje temporare, participă la misiunile de salvare desfășurate în sistem integrat de forțele Ministerului Afacerilor Interne și, împreună cu administratorii drumului public monitorizează viabilitatea drumurilor pentru reducerea oricărui risc.

Codul galben de viscol încă nu a trecut, astfel că polițiștii le recomandă șoferilor să plece la drum doar dacă deplasările nu suferă amânare. Pe porţiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu vireze şi să frâneze în acelaşi timp. Este de evitat acționarea bruscă a frânei şi a mecanismelor de direcţie, pentru a nu intra în derapaj.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite