VIDEO Paradă militară, survol cu elicoptere şi avioane de la Boboc şi paraşutări la punct fix, la dezvelirea Monumentului Aviaţiei din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de buzoieni au asistat, vineri, la ceremonia de dezvelire a Monumentului Aviaţiei şi Paraşutismului Românesc, cu prilejul Zilelor Aviaţiei, ridicat în giratoriul de la ieşirea spre Focşani. Ansamblul are în centru un avion L-39 ZA „Albatros“, amplasat în semn de recunoştinţă pentru marii piloţi ai României, instruiţi la Şcoala de Aviaţie de la Boboc.

Alături de oficialităţile locale şi militare din Garnizoana Buzău, la ceremonie au participat oficialităţi de rang înalt din administraţia centrală, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu primirea oficialităţilor de rang înalt, urmată de discursurile organizatorilor şi a invitaţilor la eveniment. 

Ceremonia a culminat cu dezvelirea monumentului simbol pentru Buzău, urmată de o demonstraţie de paraşutism oferită de militari ai Centrului de instruire pentru ISR, paraşutişti, operaţii speciale şi JTAC ”General-maior Grigore Baştan” din Buzău.

Aceştia au executat un salt demonstrativ cu o paraşută din categoria aripă dintr-o aeronavă cu viteză mare, de la înălţimea de 2.000 m şi aterizare la punct fix.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea militarilor din Buzău şi de la Boboc şi cu survolul elicopterelor şi al aeronavelor de la Boboc, IAK 52 şi IAR 99 Şoim, surpriza fiind o aeronavă C 27 Spartan care a zburat la o înălţime foarte joasă, salutând mulţimea.

”Buzău este un oraş al aviaţiei şi paraşutismului, iar simbolul inaugurat astăzi trebuie să devină inspiraţie pentru generaţiile tinere care trebuie să-şi dorească mult mai mult. Avem nevoie de modele, iar unul dintre modele de urmat este cel al pilotului şi paraşutistului militar român”, a spus primarul Constantin Toma.

Aparatul de zbor L-39 ZA, denumit şi Albatros, este un avion de antrenament avansat, cu reacţie, dezvoltat în Cehoslovacia, care a fost şi în înzestrarea Forţelor Aeriene Române din anul 1981 până în anul 2008, pentru antrenamentul de bază al piloţilor militari pe avionul cu reacţie. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite