VIDEO Pământul o ia la vale în comuna buzoiană Colţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pământul a început să o ia la vale şi în zona de munte a judeţului Buzău. 15 case şi un pod din localitatea Colţi au fost serios avariate în urma ploilor din ultimele zile. Localnicii au cerut ajutorul autorităţilor locale pentru a-şi reface casele crăpate. Cel mai tare se tem că podul care asigură legătura cu restul judeţului o să se prăbuşească şi vor rămâne izolaţi.

Ploile abundente din ultima vreme au adus numai necazuri locuitorilor comunei Colţi. Pârâul care străbate localitatea s-a umflat şi a săpat la baza pilonilor de susţinere ale unui pod. 

Pentru că există pericolul ca podul să se prăbuşească, lăsând astfel izolată întreaga localitate, care numără 1200 de oameni, autorităţile locale au cerut ajutorul Prefecturii.

„Am cerut ajutor la CJ, la ISU, la Prefectură şi ca soluţie de moment trebuie să-l refacem cu muncă patriotică ca pe vremea lu` Ceauşescu“, a declarat Pavel Rădulescu, primarul comunei Colţi.

Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, în zonă au apărut şi alunecări de teren. 15 case sunt pe cale să fie înghiţite de pământ. Pereţii s-au crăpat, iar sub case au apărut găuri în care poate intra un om.

Casele sunt asigurate iar autorităţile îi îndeamnă acum pe oameni să ceară daune de la firmele de asigurări.

În total în comuna Colţi au fost afectate 15 gospodarii, un pod şi trei drumuri comunale.

Citeşte şi:

Buzăul s-a ales după ultimele ploi cu alunecări de teren, podeţe distruse şi drumuri rupte

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite