Patru copii din Buzău, internaţi cu vărsat de vânt în mai puţin de două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Micu este şeful Secţiei Boli Infecţioase a SJU Buzău Sursa Spitalul Buzău
Bogdan Micu este şeful Secţiei Boli Infecţioase a SJU Buzău Sursa Spitalul Buzău

O boală contagioasă face din ce în ce mai multe victime printre copii. Un băiat este internat cu varicelă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, iar alţi trei copii au fost externaţi în ultima săptămână, vindecaţi de vărsat de vânt.

De la jumătatea lunii martie, patru copii au necesitat internarea în secţia de Boli Inefecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău

„Momentan, avem internat un singur copil, dar, în ultimele zece zile, au fost internaţi trei copii. Cu siguranţă, modalităţile de relaxare a pandemiei au determinat creşterea numărului de cazuri. În ultimii doi ani, cazurile de varicelă au fost strict localizate în focare, dar acum cazurile sunt numeroase şi preponderent la copiii de şcoală", a declarat dr. Bogdan Micu, şeful secţiei de Boli Inefecţioase din cadrul SJU Buzău.

Varicela, cunoscută popular sub denumirea de „vărsat de vânt”, este una dintre cele mai frecvente boli ale copilăriei, fiind cauzată de acelaşi virus care provoacă apariţia Zonei Zoster. 

”Apare preponderant la copil, poate să fie de la câteva luni, până la vârsta adolescenţei. Majoritatea formelor sunt minore, care nu necesită tratament decât simptomatic, dar uneori, în această boală, pot apărea complicaţii şi necesită evaluarea unui medic infecţionist”, explică dr. Bogdan Micu.

Varicela este o boală contagioasă, care necesită tratament corespunzător şi poate fi prevenită, astfel încât să fim protejaţi pe termen lung. Prevenţia varicelei se poate face prin vaccin. 

”Acesta se numeşte Varilix şi se poate administra de la câteva luni până la adolescenţă, chiar şi adultul cu risc poate să îl facă. Vaccinul nu face parte din schema obligatorie a Ministerului Sănătăţii, de aceea, copiii care prezintă comorbidităţi ar fi bine să primească acest vaccin, pentru a preveni formele severe”, spune Bogdan Micu.

Potrivit medicului infecţionist din Buzău, tratamentul, în formele uşoare, se face cu antitermice, întrucât febra este simptomul cel mai frecvent, mai ales la copii. 

Pacienţii cu forme medii şi severe necesită internarea în secţia de Boli Infecţioase unde le se administrează tratament antiviral cu Acyclovir în doze recomandate pe kilogram/corp. Tratamentul durează cinci zile, pentru formele medii, şi şapte până la zece zile, pentru formele medii spre severe şi severe.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite