Două avioane Spartan C-27 intervin pentru stingerea incendiului de pe dealul Istriţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU
Sursa ISU

A început acţiunea de stingere pe calea aerului a incendiului de pe dealul Istriţa. Intervenţia este asigurată de două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forţelor Aeriene Române.

În jurul orei 8.00, fost efectuată prima degajare a unui transport de apă, iar în jurul orei 9.30 a avut loc a doua degajare, transmit reprezentanţii ISU Buzău.

Pe timpul nopţii, incendiul la pădurea de pin din partea Breaza (50 hectare) a fost lichidat. 

În acest moment, transmit pompierii,  se acţionează pentru lichidarea completă a ultimului focar rămas, cel de şase hectare, şi anume pădurea de pin din partea localităţii Pietroasele.

Sâmbătă după-amiază, sute de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări iar incendiul de vegetaţie uscată s-a propagat şi la o pădure de pini de pe dealul Istriţa. 

La faţa locului au fost mobilizaţi peste o sută de pompieri, jandarmi şi voluntari din zonă, care au încercat cu apă şi lopeţi să împiedice extinderea incendiului spre zonele populate.

Au fost trimise în sprijin mai multe autospeciale cu apă şi spumă, ATV-uri şi o şenilată, având în vedere zona greu accesibilă în care se manifestau flăcările. Misiunea a fost îngreunată de vântul puternic ce a favorizat extinderea incendiului cu repeziciune dar şi din cauza terenului greu accesibil.

”Pericolul mare e din cauză că a intrat în pădurea de pin focul şi este combustie foarte intensă la momentul acesta”, a declarat Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău.

Din pricina numărului mare de incendii de vegetaţie uscată înregistrate în ultima perioadă, prefectul judeţului Buzău a declarat că va solicita poliţiei să execute misiuni de supraveghere pe raza comunelor pentru a-i descuraja pe cei care pornesc incendiile.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite