Moartea Ştefaniei în braţele tatălui, pompier în echipajul de descarcerare, a şocat o întreagă comunitate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Banca în care Ştefania Baciu trebuia să-şi facă lecţiile s-a transformat luni într-un altar pe care colegii şi cadrele didactice din Şcoala gimnazială din Padina l-au umplut cu flori şi candele. Vestea morţii copilei de 15 ani în accidentul produs duminică a provocat multă durere printre cei care au cunoscut-o.

”Am aflat aseară când mi-au trimis mesaj colegii din clasa ei şi, iniţial, nu mi-a venit să cred când am auzit că este vorba despre Ştefania. Era o elevă cuminte, o elevă căreia îi plăcea să se implice în multe activităţi, plină de energie, prietenoasă cu colegii”, spune Alina Palcău, diriginta fetei.

Ştefania Baciu a sfârşit, duminică seară, într-un accident cumplit provocat chiar de prietenul ei. Tânărul de 18 ani a condus cu viteză şi s-a răsturnat cu maşina. Ca o ironie sumbră a sorţii, printre salvatorii care au mers la faţa locului a fost şi tatăl tinerei, pompier de meserie.

”Banca Ştefaniei este plină de lumânări, poze, au împreună amintiri frumoase. Copiilor cu greu le-a venit să creadă şi plâng încontinuu. Cu toţii şi-ar fi dorit să o mai vadă o dată”, declară Răzvan Oprea, director Şcoala Padina.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 17.00, pe o porţiune de drum drept, între localităţile Pogoanele şi Padina. Maşina condusă de prietenul fetei, Alex, un tânăr în vârstă de 18 ani, conducător auto de numai o lună, a ieşit brusc de pe asfalt şi s-a răsturnat pe câmp.

buzau

Şoferul a scăpat teafăr iar pasagera a fost aruncată din autoturism. Echipajul de descarcerare de la staţia de pompieri Padina a pornit repede către perimetrul indicat în apelurile la 112. Ajunşi la locul accidentului, pentru cei care formau echipajul SMURD de descarcerare a fost un dezastru.

”La faţa locului, aceştia au efectuat manevre de descarcerare şi au acordat măsuri de prim-ajutor celor din autoturism. Din păcate, din acesta s-a extras o persoană de sex feminin necooperantă şi inconştientă şi a fost transportată la unitatea de primire urgenţe din judeţ”, precizează Vlăduţ Pârvu, de la ISU Buzău.
buzaustefania

Printre pompierii sosiţi la intervenţie se afla şi caporalul Romeo Baciu, tatăl adolescentei care zăcea inconştientă lângă caroseria maşinii. Când a văzut-o pe Ştefania, nu a putut decât să mai exclame că e fata lui după care s-a clătinat şi doar prezenţa de spirit a colegilor a făcut ca acesta să nu cadă din picioare.

”Am înţeles că fetiţa a fost la prieten, la Pogoanele. El ar fi vrut să o sărute şi atunci s-a produs tragedia. Tata era de serviciu şi când s-a dus acolo a văzut că era fata lui. Am înţeles că nu poate să-şi mai revină. Cade, se ridică, iar cade, îi face calmante”, ne-a mărturisit o vecină.

buzauaccident

Victima a avut semne vitale până la spital, însă, medicii au fost nevoiţi să constate decesul la scurt timp. Şoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Romeo Baciu, tatăl adolescentei care a murit în accident, este unul dintre puţinii pompieri care au scăpat cu viaţă din explozia de la Mihăileşti. Intrase în depresie, din cauza traumelor suferite în deflagraţie şi a pierderii colegilor. Venirea fetiţei pe lume, la trei ani după acea tragedie, l-a ajutat să depăşească greaua perioadă a vieţii sale.

buzaubaciu

Soarta i-a rezervat multe încercări lui Romeo Baciu. Mai întâi, viaţa i-a fost zdruncinată atunci când i s-a spus că fetiţa s-a născut cu o gravă problemă de vedere la un ochi. Un alt moment dificil a fost divorţul de mama Ştefaniei. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite