Misterul icoanelor care plâng, de la Săgeata. „Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodăria familiei Zaharia, din Săgeata (Buzău) a devenit loc de pelerinaj, după ce s-a dus vestea că două icoane din această casă, cu Maica Domnului și Sfânta Parascheva, ar fi început să plângă.

Localnicii din Săgeata dar și credincioși din alte comune învecinate au dat năvală să vadă minunea cu ochii lor şi să se roage.

Nicolae Zaharia ne-a mărturisit că icoanele din locuința familiei sale au început să lăcrimeze în urmă cu câteva zile, chiar de Întâmpinarea Domnului, o mare sărbătoare religioasă. Aunci când a intrat în cameră, a simțit un puternic miros de mir.

A observat dâra de umezeală mai întâi pe icoana Cuvioasei Parascheva. Când a văzut că pe icoană au apărut câteva broboane, a început să se roage.

„M-a apucat un pic de tremurat când am văzut că plânge icoana. Apoi, picătura aceea a început să se prelingă câte un pic. Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir. Aveam o emoție, așa, mă plimbam. Soția venise de la muncă, era schimbul unu și m-a întrebat dacă îmi este rău”, ne-a spus Nicolae Zaharia, proprietarul icoanelor.

Nicolae Zaharia și-a revenit dintr-o boală garvă. FOTO Iulian Bunilă
Nicolae Zaharia și-a revenit dintr-o boală garvă. FOTO Iulian Bunilă

La scurt timp, și pe cea de-a doua icoană, cu reprezentarea Maicii Domnului, din aceeași locuință, ar fi început să se formeze picături de umezeală cu un parfum aparte.

„A venit mama soacră se se uite la televizor și i-am spus că Sfânta Parascheva a început să lăcrimeze. Am luat-o de pe perete, am mers la geam, unde se vedea bine cum curge. Ajunsese picătura undeva jos, sub crucea din mâna sfintei. De atunci a curs continuu. A venit și soția, au venit și copiii să vadă. Am sunat dascălul care a zis să scot televizorul de aici că nu e bine, că asta e minune și să vedem cât ține”, a declarat Nicolae Zaharia.   

Credincioșii vin în număr mare la icoanele familiei Zaharia. FOTO Iulian Bunilă
Credincioșii vin în număr mare la icoanele familiei Zaharia. FOTO Iulian Bunilă

Icoanele se află în camera în care doarme soacra bărbatului. În locul în care înainte femeia ținea televizorul, acum a apărut un altar improvizat. Vestea s-a dus cu repeziciune, așa că în fiecare zi zeci de credincioși vin în pelerinaj să vădă cu ochii lor minunea și să se închine în fața icoanelor.

”Foarte bine miroase a mir. Și părintele când a venit a zis că miroase a mir. Lumea ne vizitează în fiecare zi; unul pleacă, zece vin. Sunt multe femei bătrâne, dar și tineri. Vor să ia mir de acolo pentru că au copii bolnavi acasă”, spune Mioara Stroe, soacra bărbatului.

Nicolae Zaharia, proprietarul celor două icoane, este hotărât să doneze icoanele bisericii, dacă obține promisiunea că va fi amenajat un altar special pentru ele, la care credincioșii de pretutindeni să se poată ruga în liniște.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite