La Buzău, cabinetele medicale de la bloc, motiv de dispută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc de pe strada Unirii au declarat război celor patru cabinete medicale care funcţionează în incinta imobilului. Oamenii sunt speriaţi de riscurile contaminării cu diverşi microbi şi cer ca proprietarii cabinetelor să-şi facă intrare separată, grupuri sanitare şi rampe de acces pentru persoanele cu handicap.

Supărare mare printre locatarii blocului 2D care se plâng că de mai bine de 20 de ani sunt expuşi riscului de contaminare cu microbi din cauza a patru cabinete medicale ce funcţionează în scara imobilului.

Oamenii spun că nu mai suportă mizeria produsă de afluxul de bolnavi care dau peste cap liniştea blocului.

image

Adio, linişte!

„Nu mai ştim ce să ne mai facem pentru că lumea care vine aici urinează pe unde apucă, vomită sau aruncă pe scări tot felul de mizerii. Din cauza bolnavilor care vin aici este mai tot timpul gălăgie, iar uşile stau mai mult deshise şi plătim degeaba căldura de pe scară. Dacă nu ia nimeni nicio măsură ne gândim să dăm în judecată aceste cabinete", a declarat Elena Moghioroş, de 60 de ani.
La fel de revoltat este şi un proprietar de la etajul 1.

„Nu se mai poate aşa. Nici nu vă imaginiaţi cât de speriaţi suntem atunci când este epidemie de gripă şi oamenii vin în masă să se vaccineze. Avem copii mici şi ne este frică să nu se îmbolnăvească pentru că aici vin în fiecare zi oameni cu probleme", a declarat Octavian Drăgănoiu, locatar.

În urmă cu trei ani, oamenii s-au hotărât să facă demersuri la instituţiile abilitate dar până acum nu au reuşit să rezolve mare lucru.

Singura alinare le-a venit de la Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care deşi nu are legea de partea ei, a făcut totuşi o recomandare celor patru cabinete medicale care funcţionează în acest bloc.

image

„Eu nu am cum să-i oblig pe proprietarii cabinetelor pentru că nici legislaţia anterioară şi nici cea prezentă referiitoare la autorizarea sanitară nu menţionează obligativitatea unei intrări sparate de cea a locatarilor. Trebuie să mergem pe cale amiabilă în acest caz pentru că nu am legislaţia de partea mea. Le-am recomandat titularilor cabinetelor medicale să se asigure o cale de acces separată de intrarea în imobil şi am primit promisiuni favorabile. Oricum, situaţia va mai dura", a declarat directorul executiv al DSP Buzău, Venera Acsinte.

image

Poziţia medicilor care lucrează în cele patru cabinete incriminate este deocamdată confuză.

„Nu avem timp să răspundem la tot felul de reclamaţii pentru că avem foarte mult de muncă. Vedeţi şi dumneavoastră câţi pacienţi aşteaptă la consultaţie", a declarat doctorul Valentina Micu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite