Firmă de pază amendată pentru că a folosit agenţi necalificaţi şi fără contracte legale la concertul unui artist cunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Mai multe firme de pază au fost sancţionate de poliţie în ultima perioadă, în urma unor controale. O amendă de 7.000 de lei a primit societatea care a asigurat ordinea publică la un concert din luna noiembrie, pentru că a folosit agenţi fără forme legale şi fără niciun pic de pregătire.

Firma de pază din Braşov contractată să asigure protecţia artiştilor la concertul susţinut la Buzău de Ştefan Bănică Jr. în luna noiembrie a anului trecut a primit o amendă record. 

Poliţiştii buzoieni care au verificat documentele societăţii au descoperit că aşa-zişii agenţi de pază erau, de fapt, nişte muncitori necalificaţi. 

Cei nouă agenţi de securitate puşi să vegheze la siguranţa artiştilor nu erau angajaţi cu forme legale, iar de atestate profesionale nici vorbă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat amenzi de 7.000 lei firmei în cauză, fiind trimisă o notificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov, care a dispus de asemenea sancţionarea acesteia.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrătorii cu atribuţii pe linia pazei din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi posturilor de poliţie rurală, au desfăşurat controale la mai multe obiective de pe raza judeţului privind modul de asigurare a securităţii bunurilor şi valorilor monetare deţinute, manipulate şi transportate în contextul perioadei de intensificare a activităţilor comerciale în preajma sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii au avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legale privind organizarea pazei şi protecţia pazei, protecţiei bunurilor şi va­lorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării pe timpul nopţii.

Poliţiştii au făcut verificări la la obiectivele comerciale mari, precum şi la nivelul prestatorilor de servicii de pază şi de transporturi de valori monetare, fiind verificate în total 230 de obiective şi 118 agenţi de pază, fiind controlate şi 22 de mijloace de transport valori.

Cu ocazia controlului efectuat la trei dintre obiective au fost constatate nereguli privind organizarea pazei şi echiparea agenţilor de pază, context în care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi au fost trasate măsuri de remediere.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 prestatorilor de servicii de securitate şi 11 unităţilor controlate, în valoare totală de 26.700 lei.

De asemenea, personalul care operează cu valori monetare a fost reinstruit cu privire la modul de depozitare şi transport al acestora precum şi cu modul de acţiune în diferite situaţii.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru pe raza municipiului Buzău, s-a constatat faptul că unitatea are adoptate măsuri de securitate fără a avea elaborată Analiza de risc la securitate fizică, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform  la H.G. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunu­rilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite