Cu rulota, la Vulcanii Noroioşi. Ce opţiuni de cazare găsesc turiştii în Munţii Buzăului, în inima naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turişti la Vulcanii Noroioşi    Foto Iulian Bunilă
Turişti la Vulcanii Noroioşi    Foto Iulian Bunilă

Martie a dat startul sezonului în turismul cu rulota, la Vulcanii Noroioşi. La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, se află Muddyland, un camping numai bun pentru turiştii care dau vacanţele luxoase pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul.

După lunga perioadă de restricţii sanitare apoi lunile friguroase de iarnă, turiştii revin în număr din ce în ce mai mare pe drumurile din Buzău, în căutarea peisajului unic.

„Sunt ceva de senzaţie, zici că eşti pe Marte. E foarte frumos şi în acelaşi timp periculos şi spectaculos”, spune Mihai, un turist din Ploieşti, plecat cu familia în drumeţie printre dealurile şi munţii Buzăului.

Vizitatorii vin deocamdată în grupuri mici, de aproape: din Bucureşti şi câteva judeţe vecine. Turiştii privesc uimiţi bolboroselile şi imortalizează cu telefonul mobil spectacolul oferit de natură.

Revenirea turiştilor în decorul selenar de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici se face treptat, spune custodele rezervaţiei naturale unice din Subcarpaţii de Curbură.

buzau
”O medie într-un weekend trebuie să fie cel puţin o mie de şi ceva de persoane. Cam aşa erau în anii trecuţi. Acum avem în jur de o sută de persoane”, explică Dumitru Roşu, custodele Rezervaţiei Vulcanii Noroioşi.
buzau

În rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, se află de câţiva ani un camping numai bun pentru turiştii care dau vacanţele luxoase pe ieşirile în natură, cu rulota sau cortul. 

Primele rulote au apărut deja iar proprietarii lor au găsit în perimetrul de la baza vulcanilor noroioşi toate condiţiile. Turiştii sunt ademeniţi şi cu bucate ca la mama acasă.

”Momentan avem în jur de 50 de locuri pentru rulote, asta însemnând în jur de 120 de metri pătraţi pentru o rulotă”, precizează Aurel Boboc, administrator camping.

buzau

Rulotiştii se împrietenesc şi se organizează nu numai la bucătărie, ci şi la distracţie sau plecări în drumeţii. 

Pe lângă rezervaţia Vulcanii Noroioşi, turiştii mai pot vizita în zonă Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului Colţi sau mina de petrol de la Sărata-Monteoru.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite