Sectorul 3, sanatoriu pentru nebunii care votează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de milioane de euro. Atât a plătit Primăria Sectorului 3 din Bucureşti pe 300 de bănci şi mai multe coşuri de gunoi şi scrumiere stradale. Poate nu m-aţi înţeles, 20 de mi-li-oa-ne de e-u-ro!

Pentru că angajaţii primăriei plătiţi din banii noştri, în speţă doamna Florina Gheorghe, refuză să răspundă întrebărilor presei de săptămâni întregi, mă văd nevoit să fac un calcul aproximativ din care reiese că una bucată bancă, una bucată coş de gunoi şi una bucată scrumieră stradală costă, împreună, peste 7.300 de lei. Calculaţi-vă dumneavoastră veniturile lunare şi vedeţi dacă nu v-ar conveni să renunţaţi la actualul serviciu pentru a vă apuca de construit bănci pentru Primăria Sectorului 3. Una, două, poate, trei, patru bănci în fiecare lună, nu mai mult.

Nu putem afla care este profitul din acest contract cu firma care s-a bucurat de generozitatea Primăriei, dar, aşa cum scria zilele trecute „Adevărul de Seară", aceasta o are ca acţionar pe fosta soţie a celebrului avocat Doru Boştină, doamna Florina Gruia. Cum ar veni, tot unul de-al lor. Să facem, însă, un calcul aproximativ. Să spunem că firma a avut un profit de doar 5% din valoarea contractului. E decent, 5%, nu spunem mai mult. Cât înseamnă 5% din 20 de milioane de euro? Vă spun eu, 1 milion de euro! Deci, vă apucaţi şi dumneavoastră, împreună cu mine, de construit bănci pentru sectorul în care locuim? Eu zic că merită, le vindem chiar şi mai ieftin pentru că nu mă lăcomesc, nu vreau profit de 1 milion de euro, îmi ajung 100.000 de euro câştigaţi de pe urma muncii mele. Dar dumneavoastră?

Să vă mai povestesc şi că băncile au fost montate, pe unele străzi, aproximativ din 4 în 4 metri, iar coşurile de gunoi din metru în metru. Că, după ce „Adevărul de Seară" a scris despre acest contract, au fost demontate jumătate din bănci, apoi, după câteva zile, au apărut în acelaşi loc, dar au dispărut celelalte. Toate acestea pe banii noştri, să fim înţeleşi...

Nu vă mai spun că, după montarea lor, nu ai loc nici să stai aşezat pe bancă pentru că pietonii se lovesc de genunchii tăi. Că părinţii cu copii în cărucioare nu mai pot merge pe trotuar, aşa că au ajuns să se plimbe pe mijlocul străzii. Că nici şoferii nu mai au loc să-şi parcheze maşinile pe marginea aleii pentru că nu mai rămâne spaţiu liber de 1 metru între maşină şi gard, aşa cum cere Codul Rutier. Cum ar veni, toţi cetăţenii sunt nemulţumiţi de această situaţie, mai puţin, poate, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi patroana firmei, doamna Florina Gruia, alături de familia dânsei. Dar, nu-i aşa, nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea!

Şi, da, strada la care mă refer, Agatha Bârsescu, a ajuns să semene cu o alee de sanatoriu, cu bănci din 4 în 4 metri şi coşuri de gunoi din metru în metru. Probabil că primarul Liviu Negoiţă ne consideră nu doar proşti, ci şi nebuni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite