Regulament nou de parcare în Capitală. Viceprimarul explică ce se va întâmpla cu locurile de parcare de reşedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Parcările din Bucureşti vor deveni cu plată de la 15 august. Strategia primăriei se concentrează în acest moment pe zona centrală a Capitalei, iar în zona 2, care înseamnă majoritatea cartierelor Bucureştiului, „nu s-a exagerat” cu marcarea de locuri de parcare cu plată, a spus viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„În Bucureşti există două tipuri de locuri de parcare: cele de reşedinţă, care sunt atribuite de sectoarele Municipiului Bucureşti, şi cele administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, trasate special şi marcate cu albastru în toate zonele Capitalei. Nu ne atingem sub nicio formă de locurile de parcare de reşedinţă pe care cetăţenii le au şi pe care le-au preluat de la primăriile de sector”, a declarat Bujduveanu pentru Digi24

„Ce aducem noi nou în această politică de parcare sunt noi beneficii pentru riveranii care nu au putut să preia un loc de parcare, pentru că s-au epuizat în proximitatea casei şi venim cu un preţ preferenţial de 1,6 lei pe zi pentru orele 19.00-07.00, loc de parcare cu rezervare, în zona casei. Cele mai multe solicitări pe care le-am avut în Bucureşti şi în zona centrală sunt din partea riveranilor care nu mai au unde parca seara”, a adăugat el.

Există acum 3 zone delimitate pentru parcarea cu plată. În zona 0 – parcarea costă 10 lei pe oră, în zona 1 - 5 lei pe oră, iar în zona 2 - 2,5 lei pe oră.

Bujduveanu a spus însă că va iniţia un proiect pentru modificarea acestor tarife, prin comasarea zonelor 0 şi 1 şi stabilirea unui tarif unic, de 5 lei pe oră pentru toate parcările publice din zona centrală. În plus, tariful nu se va mai dubla începând cu a treia oră de parcare.

Bujduveanu a spus că în acest moment sunt 12.190 de locuri de parcare în zona centrală, iar numărul acestora urmează să crească la 30.000 anul viitor. El a adăugat că zona 1 este cea pe care se concentrază municipalitatea în acest moment şi că în zona 2 au fost făcute mult mai puţine parcări cu plată.

„Politica de parcare pe care o avem noi astăzi impune o stricteţe în zona 1. În zona 2 nu s-a exagerat cu marcarea de locuri de parcare şi cu crearea de noi locuri de parcare”, a spus viceprimarul.

Bujduveanu spune că scopul acestei politici de parcare este eliberarea domeniului public de maşini parcate neregulamentar. Totuşi exista şi până acum legislaţie care să interzică parcarea pe trotuar, dar ea nu a fost aplicată.

Până în 15 august, poliţia va face o acţiune de informare a şoferilor referitor la regulile de parcare în Bucureşti, iar regulamentul se va aplica începând cu 15 august. Cei care nu plătesc locul în parcările Primăriei vor primi 200 de lei amendă. Cei care parchează pe trotuar sau pe şosea vor fi sancţionaţi conform Codului Rutier.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite