Cum vor schimba noile stații de metrou din centrul Capitalei peisajul urban al orașului. Află ce facultate va avea stația în curte FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Magistralei 5 include patru noi stații de metrou în centrul Capitalei: Eroilor, Hașdeu, Cișmigiu și Universitate. Acestea vor modifica semnificativ aspectul zonelor în care vor fi construite.

Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei - Pantelimon) va include un tronson în centrul Bucureștiului, respectiv Eroilor – Universitate, care va străbate zone protejate, scrie b365.ro. Amenajarea stațiilor va face modificări semnificative în peisajul urban al acestor zone, potrivit Raportului asupra impactului asupra mediului a Magistralei M5, realizat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

image
Cum vor arăta staţiile de metrou de pe magistrala 5 Cum vor arăta staţiile de metrou de pe magistrala 5

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu noile stații de pe Magistrala 5!

Așadar, a două stație de metrou din Zona Eroilor va fi trece pe sub Parcul eroilor Sanitari și va fi construită la o adâncime de 18 metri. Stația va avea o lungime de 150 de metri. Totodată, vor exista două spații de acces: unul va fi situat la intersecția dintre Bulevardul Eroilor Sanitari și Bulevardul Eroilor, iar celălalt va fi construit din stația deja existentă. Aici va fi amenajat și un pasaj pietonal și comercial, care va trece pe sub Bulevardul Eroilor. De asemenea, noile stații vor face legătura dintre Magistrala 1 și Magistrala 5.

Păianjenul Metrorex schimbă harta Capitalei. Bucureştenii se mută în subteran, din 2030

Metrou în curtea facultății

Stația Hașdeu va fi situată între Facultatea de Drept și intersecția Kogălniceanu – Vasile Pârvan. Un aspect inedit îl constituie faptul că o zonă de acces la metrou va fi amenajată în spațiul verde din curtea Facultății de Drept. Celălalt spațiu de acces se av afla pe trotuarul stăzii B.P. Hașdeu.

Cum vor arăta staţiile de metrou de pe magistrala 5 Cum vor arăta staţiile de metrou de pe magistrala 5 Cum vor arăta staţiile de metrou de pe magistrala 5

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu noile stații de pe Magistrala 5!

Stația, construită la o adâncime de aproximativ 14 metri, va sacrifica 11 copaci din curtea facultății și va face modificări la rețelele de apă, canal, termoficare, și rețelele electrice din zonă. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei galerii comerciale de la stația Hașdeu până la viitoare stație Universitate 2.

Metrorex rămâne fără bani pentru Magistrala 5 „Drumul Taberei-Universitate“

Cu metroul în Cișmigiu

Stația Cișmigiu se va afla în dreptul parcului cu același nume, de-a lungul Bulevardului Regina Elisabeta, între ieşirea Parcului Cişmigiu din Strada Zalomit si accesul central al parcului. Stația va fi situată la o adâncime de 14 metri. În proiect, sunt propuse cinci intrări pentru această stație: în curtea liceului Gheorghe Lazăr, pe trotuarul din strada Zalomit, două intrări în stânga şi în dreapta clădirii Primăriei sau peste drum de Liceul Gheorghe Lazăr.

Culmea aglomeraţiei bucureştene: Magistrala 5 a devenit gură de oxigen pentru şoferi

Staţia Piaţa Universităţii 2 va fi construită la 100 de metri vest de pasajul subteran, la o adâncime de circa 14 metri. În această zonă va fi amenajat și un pasaj subteran care se va întinde de-a lungul Bulevardului Regina Elisabeta până la Facultatea de Drept. Accesul în staţie se va face prin Pasajul de la Universitate.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite