Cu cât se vinde vila din București unde a locuit unul dintre cei mai apreciați avocați de la începutul secolului XX

0
Publicat:

O casă superbă din centrul Capitalei și cu o poveste specială a fost scoasă la vânzare prin intermediul filialei din România a Sotheby's, cea mai cunoscută casă de licitaţii de pe planetă. Casa a aparținut unuia dintre cei mai mari avocați români, purtând semnătura arhitectului Radu Culcer.

Casa are 22 de camere FOTO Sotheby's România
Casa are 22 de camere FOTO Sotheby's România

Casa, aflată pe Bulevardul Carol I din București, are 22 de camere, 3 băi și o suprafață totală de 1.065 metri pătrați. Prețul cerut este de 1,4 milioane euro.

Inițial reședință a reputatului avocat și profesor de Drept Mihail Pașcanu, casa, ce este o adevărată bijuterie arhitectonică, a parcurs o existențǎ plină de schimbări. În perioada interbelică a găzduit sediul Ambasadei Turciei, iar după naționalizare a fost adaptată noului cadru social și a adăpostit Casa Sindicatelor. Din 1954, condițiile sociale și economice ale vremii au determinat transformarea sa într-un imobil colectiv de locuințe cu fragmentarea clădirii în mai multe apartamente.

Astăzi, suprafața de peste 1.000 de metri pătrați a clădirii și dispusă pe patru nivele cuprinde spațiul de desfășurare a unor activități creative - arhitectură, artă decorativă, pictură și serigrafie, teatru, muzică. În curtea casei animă atmosfera spectacole de scenă, proiecții, târguri artizanale și serate muzicale.

Unul dintre cei mai apreciați avocați români de la începutul secolului XX, Mihai Pașcanu s-a născut în 1879 la București, absolvind Facultatea de Drept din Capitală în 1902 și luându-și apoi doctoratul la Sorbona, în Paris, în anul 1907.

A fost printre altele avocat al Societăţii de Credit Rural, conferenţiar la catedra de Drept comercial la Universitatea din Bucureşti (1912-1926), profesor la catedra de Drept comercial comparat şi maritim a Universităţii din Bucureşti (1926-1927) și profesor de Legislaţie comercială la Academia de înalte Studii

Mihail Pașcanu a fost autor al unui manual universitar despre cambie (Manual de drept cambial român, 1923) şi al unei monografii asupra falimentului (Dreptul falimentar român cu legislaţia teritoriilor alipite, 1927). A lăsat în formă litografiată două volume ale unui curs universitar (Drept comercial, după notele de stenografie, litografiat, predat în anii 1923-1924). A publicat mai multe studii şi lucrări asupra legislaţiei comerciale şi economice. S-a stins din viață în anul 1927.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite