Controlorii STB nu vor mai purta vestele albastre cu textul Control. Cum trebuie să se legitimeze când verifică biletele călătorilor

0
0
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. a anunţat, luni, că pe traseu vor fi repartizate echipe de controlori care nu poartă veste albastre cu textul „CONTROL- STB SA”.

„Scopul acestei acţiuni este de a determina toţi călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil şi de a elimina situaţiile în care aceştia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se arată în comunicatul STB. 

Cum pot fi identificaţi controlorii STB 

Pentru a nu exista bănuieli cu privire la calitatea de controlor, echipele repartizate pe traseu deţin următoarele documente, care vor fi prezentate obligatoriu călătorilor: 

„ - Legitimaţia de control, ce conţine poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu); 

 - Card de identitate (card de operator cu aplicaţie de control activă), ce conţine, de asemenea, poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimaţii călătorie se autentifică şi trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat şi se află în posesia angajaţilor doar în timpul programului de lucru. 

 - Echipamentul de control pe care este instalată aplicaţia de verificare a cardurilor de călătorie”,  a informat STB S.A. 

De asemenea, pentru a evita posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul, Societatea de Transport Bucureşti a anunţat că: „fără cardul de identitate, controlorii legitimaţii călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control şi fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare şi autentificare a angajaţilor în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate”. 

„Prin urmare, nu vesta albastră defineşte un controlor de legitimaţii călătorie, ci documentele şi echipamentele mai sus menţionate.  

Echipele de controlori legitimaţii călătorie sunt instruite ca la momentul controlului să prezinte legitimaţia de serviciu (cardul de operator) şi delegaţia de control”, se mai arată în comunicatul STB

Mai multe - București

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite